čtvrtek 11. prosince 2014

Krémy proti opruzeninám - mini recenze

Asi každá maminka někdy řešila, čím mazat svoje dítko, aby se neoprudilo. V dnešní době je výhoda, že vám ve větších lékárnách nebo u lékaře dají vzorečky různých krémů zdarma a můžete si vybrat, co vyhovuje mimču bez toho, abyste za testování krémů utratily nehorázné peníze (a že ty krémy nejsou nic moc levného asi zmiňovat nemusím).

I já jsem si udělala svůj soukromý průzkum a výsledky mám tu:


Sudocrem

Krém v plastové krabičce je vcelku tuhý a tak se hůře roztíral. Chránil ale dobře a nestíral se ihned po nasazení plenky. 
Nicméně při již vzniklých opruzeninách příliš nepomohl. 

Jako prevence super.




Rybilka Neo

Vcelku lehčí krém, který ale dobře promastí. Je potřeba jej ale nechat chvíli vstřebat, jinak ho papírová plenka docela vsákla.

Za mne zlatá střední cesta.




Avon baby - nappy rash cream

Výrobky Avonu mám celkově ráda a tak jsem neodolala a vyzkoušela tubičku s krémem koupit. Krém na mě působí docela dobře - jako kombinace sudocremu a rybilky, mastný minimálně a na kůži dobře drží. 

Myslím, že jej budu jako prevenci využívat dále. 





Bepanthen care mast

Za mne naprostá jednička a stálice v naší lékárničce nejen na opruzeniny, ale i při stroupcích či lehčích popáleninách. Velice mastný, ale i bez delšího vstřebávání se na kůži dobře drží a nestírá se do plenky. I při již vzniklých opruzeninách (menších) dobře pomohl. Vždy dávám na noc jako prevenci. 

Zůstanu mu věrná :-) 


SHARE:

4 komentáře

  1. Já se přikláním na stranu Rybilka Neo. Mám s ní skvělé zkušenosti v prevenci i léčbě opruzenin. Má neutrální vůni a skvěle se roztírá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rybilka byla fajn, když to vezmu ale s odstupem času, tak za mne opravdu nej je Bepanthen (opruzeniny) a kombinace se Sudocream (potníčky)- záleží přesně na jaký problém. Děkuji za komentář!

      Vymazat
  2. za mě také Rybilka Neo.Vyhovuje mi uzávěr,který je dobrý při rychlé manipulaci.Super cena za český výrobek.Ale hlavně nemá žádné přidané dráždivé látky,takže pomáhá kde má a nedráždí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem take rada, kdyz mohu podporit cesky vyrobek, ale nakonec jsme i tak dost stridali vsechny v clanku zminene / podle potreby :]

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig