středa 28. ledna 2015

Essence - gel nail at home

Dlouhou dobu jsem nosila gelové nehty a musím říct, že je mám prostě ráda, líbí se mi a určitě se k nim zase časem vrátím :-)
Ale teď co jsem na rodičovské, tak samozřejmě nemám tolik času trávit hodiny na nehtech, vlasech kosmetice (i když to poslední se snažím nezanedbávat, protože tu si rozhodně odpustit  nedovedu a nechci... ;-))
Nějakou dobu jsem pokukovala po "gelovkách" od Essence, až mi je donesl Ježíšek. Měsíc jsem testovala a rozhodla se s Vámi podělit o mých dojmech. Jen se dopředu omlouvám za kvalitu fotek - byly pořízené večer v průběhu přípravy nehtů ;-)
Prvně je potřeba si uvědomit, že z této sady neuděláte klasické tvrdé gelové nehty, na které můžete být zvyklé. Jedná se spíše o striplac (možná znáte o mnoho dražší variantu od Alessandra), který Vaše nehty zpevní a lak vydrží cca  8 dní bez poškození - pozn. tento počet dnů mám vyzkoušený na sobě, kdy se nevyhýbám domácím pracím jako je mytí nádobí, uklízení apod....Pro mě prostě super, jelikož klasicky nalakované nehty mám už většinou druhý den oprýskané.

A jak to tedy funguje? 

Krom podkladového laku a nadlaku potřebujete i led lampu - já mám tuto malou s USB napájením, ale dříve prodávali ještě větší, kam se vešla celá ruka (nevím ale, zda ji lze ještě sehnat). Musím říct, že ač je malinká a vejde se do ní jen jeden nehet, tak "zapékání" je rychlé mne 100% vyhovuje.



Nejprve je potřeba nehty odmastit. K tomu používám tento Primer and cleanser od Essence nanesený na klasické vatové odličovací tamponky - tímto stejným poté i snímáme výpotky po zapékání v lampě.


Poté nanesete vrstvu (doporučuji ne moc silnou)  2in1base and top coat a dáte zapéct do lampy. 
Po zapečení sejmeme výpotek pomocí cleanseru. Nedivte se, že nehty mohou být trochu lepkavé - to je v pořádku. 


Na takto připravený nehet naneste jakýkoli lak na nehty - výrobce doporučuje samozřejmě Essence, ale zkoušela jsem i jinou značkou a vše fungovalo bez problému ;-) 
Lak nechte uschnout na vzduchu - nedávejte do lampy. 
Pozor: nechte opravdu dobře zaschnout. Povedlo se mi párkrát vše uspěchat, nehty nenechat doschnout a začaly se hned druhý den odlupovat....



Po zaschnutí opět přetřeme  2in1base and top coatem a zapečeme v lampě.



Setřeme opět výpotek cleanserem a je hotovo ;-) 



Odstranění laku je jednoduché - pomerančovým dřívkem jej nadzvednete a sloupnete.  Nebudu tvrdit, že nehty jsou úplně nepoškozené, ale lze je srovnat s nehty čerstvě odlíčenými. 

Nehty jsem lakovala před 5 dny a takto vypadají dnes ;-) 


Tenhle výrobek jednoduše miluji a dávám mu velkou jedničku s hvězdičkou !!! ;-) 



SHARE:

2 komentáře

  1. Je stále v prodeji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem se dověděla před pár týdny, že výrobky z této řady končí a zatím se neuvažuje o náhradě. Budou jen nové gel laky, na které není potřeba lampa. Teď probíhají výprodeje těchto přípravků- já už mám zásobu ;-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig