úterý 12. května 2015

Letní šatník princezen a second hand oblečení

Hezký úterní večer,

Poslední dny byly u mne spojené (mimo jiné) s tříděním oblečeni pro mé princezny, které jsem objednala z Anglie v tzv. mixu. Přiznám se, že jsem si tento způsob nakupování oblečení - a to zejména dětského, velice oblíbila.
Asi každá z maminek mi dá za pravdu, že dětské oblečeni je, a výrobci / prodejci nezlobte se, většinou předražené s ohledem na to, jak dlouho jej pak ratolest vlastně používá. Nejednou se mi stalo, že jsem zakoupila něco vcelku dražšího a dítko mi z toho během měsíce dvou vyrostlo.  Opravdu nevidím smysl v nákupu dětské mikiny (teď nemluvím  o výrobcích tipu handmade nebo zakázková tvorba apod.... ) za 700,- apod.

Párkrát jsem tedy zkusila objednat mix / lis a jsem naprosto spokojená. Nebudu zastírat, že jde kolikrát také asi o štestí, co se složení mixu týče. To prostě nemáte možnost ovlivnit.  Ale kolikrát tam jsou doslova poklady...
U mne to chodí tak, že jakmile oblečeni dorazí, vše vyperu, roztřídím, co ponechám svým dětem (vždy to byla více jak polovina balíku) a zbytek dám na svůj mini bazárek k prodeji za nižší cenu - tedy snažím se a snad se mi to daří :-)
Některé už více poničené kousky dávám do kontejneru na oblečení (je mi i tak líto je jen tak vyhodit), a naopak některé kousky pěkné a zajímavé dávám stranou a brzy poputují do kojeneckého ústavu nebo nějakého azylového domu (přiznám se, že zatím nemám vybráno, takže pokud máte tip, sem s ním ;-) ).

Tentokrát jsem vybírala z letního oblečeni a malou ukázku sem dám i Vám. Prozatím nemám vše doprané, takže určitě ještě nějakou fotku ke konečnému výběru naleznete na mém Instagramu ;-)


Pokud se chcete podívat, co u nás doma nezůstalo (je malé nebo velké) a je tedy k "mání", můžete ZDE :-)













Co Vy a dětské nákupy nebo nákupy oblečení z bazarů či second handů?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig