čtvrtek 14. května 2015

Pečené šťouchané brambory a vepřový plátek na smetaně

Hezké ráno,

Včera jsem k obědu připravovala jedno z mých oblíbených jídel - je vcelku rychlé a hlavně dobré. Takže si říkám, že se s Vámi podělím o recept. Oproti "běžné" verzi jsem jej ještě trochu upravila. Takže pokud máte rádi jednoduchá a chutná jídla, určitě pokračujte ve čtení  ;-)



Co potřebuje na oběd pro 2 osoby:

5-6 velkých brambor
4 plátky vepřového masa (dle oblíbenosti - kotleta, krkovice...) - může být i kuřecí, krůtí apod.
1 kelímek smetany na vaření
1/2 hrnku mléka
2 vejce
2 lžičky Vegety (Podravky, Kuchárku...)

Maso naklepejte z obou stran a dejte na dno pekáčku. Bramborami bez slupky a nakrájenými na plátky překryjte maso.
Smíchejte zbylé suroviny a nalijte je na brambory s masem (s Vegetou opravdu opatrně, aby nebylo jídlo moc slané). Vše dáme zapéct (podle Vaší trouby - u mne je to na horkovzduch 230 cca 45 min, aby bylo maso měkké a brambory hezky propečené).

Můžeme podávat už takto upečené a nebo (tak jako já včera) odebereme maso a brambory se smetanou a vypečenou šťávou z masa rozšťoucháme.

Občas ještě dám mezi maso a brambory nějakou zeleni na zpestření - např. Baby karotky jsou v této kombinaci výborné.

Dobrou chuť ;-)








Žádné komentáře:

Okomentovat