úterý 5. května 2015

Plenkotestování - recenze

Tentokrát zdravím hlavně maminy nebo nastávající mamky, jelikož recenze se bude týkat plenek pro malé ratolesti :-)

Na začátek se přiznám, že jsem opravdu ani na minutu neuvažovala, že bych se vrhla do zkoušení "moderního" trendu látkových plen. V tomto směru jsem dost striktní, nikomu jeho názor a životní styl neberu, ale zároveň nemám ráda určité vnucování toho, jak je to vlastně super, eko, levné, atd. Opravdu, ať bych počítala a přemýšlela, vidím vice mínusů než plusů (zejména, když má člověk dvojčata, trojčata apod.) Snad se tímto uvodem do článku nikoho nedotknu, to není umysl. Každý preferuje něco jiného.
No a asi právě z důvodu, že se poslední dobou o látkování hodně mluví (nebo alespoň já mám ten pocit), rozhodla jsem se udělat testováni levnějších a dostupných JEDNORÁZOVÝCH plen.



Na rovinu, mezi ty nejoblíbenější u mne (a hlavně i u mých dětí) patří plenky Pampers active baby. Ty tedy k těm levnějším nepatři, ale při nákupu přes internet lze slušně ušetřit. Já mohu doporučit obchod Feedo, kde velice často mívají různé slevové akce apod.
S těmito plenkami i porovnávám právě ty levnější, protože mi vyhovuje jejich elastické zapínání, výdrž (celou noc nebo přes den až 6 hodin) i styl přilnutí k tělu, a tedy menší "šance na propuštění".



Panda

Tyto plenky jsou velice poddajné a dobře sedí "na těle". Výdrž mají také slušnou (cca 3-4 hodiny). Vadí mi u nich ale, že zapínací proužky nejsou elastické, a tak se stává, že při větším dovádění se rozepnou nebo lehce posunou, a tedy i propusti.
Objednávala jsem je na Feedu, kde cenově (porovnání na internetu) vyšly nejlevněji.




Bella Happy

S Bella Happy jsem se setkala již v porodnici a následně jsem i domů zakoupila jeden balík. Nebyly špatné, ale jejich výdrž mi nepřišla příliš dobrá - během chvíle mi propouštěly, což také z části připisuji k tomu,že jsou oproti Pampers silnější, a proto hůře přiléhají k tělu (pásky okolo nohou nedrží ve finále tak, jak by měly).

Pozn. Zde již fotografii nemám, ale nalézt je můžete např. Také na Feedu ZDE.


Toujours

Plenky z Lidlu mne opravdu velmi mile překvapily. Společně s Babydream premium se asi nejvíce blíží mým oblíbencům Pampers. Jsou tenké a přitom opravdu dlouho vydrží (až 5 hodin), mají pružné zapínací pásky a děti po nich neměly žádnou vyrážku či opruzeniny




Babydream premium

Rossmann plenky kupuji a pro děti na denní nošení používám již několik měsíců a musím říct, že mi naprosto vyhovují (nyní jim "konkurují" Toujours :-) ) - vlastnostmi odpovídají Pamperskám a cena je také velmi rozumná (v akci lze sehnat balení 40ks okolo 200,-).




Babydream premium active

Druhé plenky z Rossmanna měly být vylepšenou verzí těch předchozích, a i když cenově nejsou zas až tak levné (25ks vyšlo cca na 150,-), chtěla jsem je vyzkoušet. Co se vzhledu,funkčnosti zapínáni či výdrže týče, jsou shodné s předchozími. Problém nastal po cca 2- 3 dnech používání, kdy se mi děti začaly osypávat. Bohužel jsou plenky asi něčím napuštěné a ne každé citlivější dítě "to ustojí"




Baby baby soft

Plenky, zakoupené taktéž v Rossmannovi, je možné sehnat ve více různých obchodech - viděla jsme je na internetu i např. v Bille. Vlastnostmi se příliš neliší od již zmíněných plenek Panda, nejsou tedy úplně špatné, ale pružnost zapínacích pásek bohužel chybí.



Celkové shrnutí:

Vím, že na trhu existuje další velká řada "obyčejných" a nepříliš známých značek jednorázových plenek - Tesco, Teta..., takže je možné, že ještě v budoucnu udělám nějaké pokračování tohoto článku. Myslím, ale že i takovéto srovnání Vám může pomoci, zejména pokud se snažíte trochu ušetřit. 
Upřímně myslím, že až tak obrovský rozdíl v plenkách není, co se výdrže týče, ale problémem bývá již několikrát zmíněné zapínaní. Z mé zkušenosti, pokud jsou zapínací proužky pružné, plenka sedí daleko lépe, a tedy lehce nepropustí. 
Pampers určitě kupovat nepřestanu - na delší cesty v autě a hlavně na noc jsou pro mne bezkonkurenční. Na denní nošení nyní budu nejvíce asi využívat Toujours a Babydream premium - tedy do doby, než zavedeme 100% nočník ;-)


Jaké "jednorázovky" pro své děti používáte Vy a nedáte na ně dopustit? :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig