sobota 20. června 2015

Můj soukromý blog svět

Zdravím všechny!

Už dlouho jsem chtěla tento článek napsat a pořád hledala ta správná slova, přemýšlela, jak ho ve finále pojmout nebo co vše do něj zahrnout :-) A nakonec je tu...
Když se ohlédnu zpět, tak musím uznat, že blogovací svět byl pro mne dlouhou dobu určitým způsobem uzavřen. Nevím, asi jsem zpočátku nenarazila na takový blog, který by mne zaujal natolik, abych se k němu vracela. Vše se změnilo před zhruba dvěma lety - nastalo období, kdy jsem měla spoustu volného času a jelikož jsem nesměla nic moc dělat, trávila jsem jej háčkováním a pročítáním internetu.


Miluji kosmetiku, drby, novinky.... no asi jako každá ženská. Ale nejen takové články jsem četla.
Cíleně jsem začala vyhledávat webové stránky o nedonošených dětech, protože to bylo téma v tu dobu pro mne velice aktuální a mohlo se stát mou realitou, a nacházela jak šťastné "konce", tak i ty neštastné.  Většinu takových stránek či blogů jsem kompletně pročetla a mnoho věcí mi utkvělo v paměti. Říkala jsem si, že třeba taky jednou začnu psát, že je to to, co by mě bavilo, ale zas tolik jsem svůj život otevřít nechtěla.
V tu dobu jsem našla i webové stránky o Filípkovi. Bylo těžké to číst, ale dočetla jsem vše a obdivovala jsem maminku, že se odhodlala, vše sepsala a "dala" ostatním. Víte, není moc lidí, kteří by něco podobného udělali a já si ji za to vážila a vážím. Svět není jen veselý a beru to, že pokud nastane problém, měli bychom mu čelit doufajíc v dobrý konec. Jenže ne vždy ty dobré konce nastanou a mne osobně podobné články či weby vrací zpět do reality. Nelze to vysvětlit jednoduše, ale ono Vás to může svým způsobem připravit na nepřipravitelné...
Autorka webu je prostě Žena s opravdu velikým Ž a to jsem tenkrát nevěděla, že mne ovlivní i v jiném směru

Po dlouhých třech měsících nastalo už pro mne veselejší období v podobě péče o dvě malé princezny. Ale čtení všemožných lifestyle, kosmetických a tvořivých blogů pro mne neskončilo. Naopak.

Hodně inspirace jsem zpočátku svých háčkovacích pokusů sbírala u Fizule. Je to nádherně zpracovaný blog, u kterého mne mrzí, že již dále nepokračuje, ale i přesto se na něj čas od času ráda vracím a pročítám jej.

Začala jsem se hodně začítat do blogů, které jsem objevovala pomocí webu blogerky.cz. Vracela jsem se na některé z nich a těšila se na nové příspěvky. Pomalu jsem se odhodlávala k založení vlastního blogu a na papír si shromažďovala poznámky, o čem všem chci psát. Trvalo několik měsíců, než jsem si uvědomila, že začínám "být věrná" vybraným blogům a jejich autorkám, které na oplátku pomalu ale jistě směrovaly a ovlivňovaly i můj styl psaní:

Terce z Chicoco, jejíž blog mne uchvátil snad na první nahlédnutí. Velice se mi líbil jak obsah a styl psaní, tak celkový vzhled. Pamatuji si na první článek, který jsem od ní četla (chystala se na vizážistický kurz) a ten mne "donutil" začíst se i do článků ostatních.  Z fotografíi jsem nadšená do dnešního dne a těším se na každý nový článek - a nově i videa. Mohu říct, že Terka byla a je mou velkou inspirací :-)

Lucce ze Světa podle Lu. Nebýt toho, že jsem jednou klikla na youtubu na jiné video, než jsem původně plánovala, asi bych o Lu nevěděla. Tedy ne jako o blogerce. Líbila se mi bezprostřednost a lidskost, s jakou mluvila, zkoukla jsem všechny díly Fasády, které natočila a pročetla jsem si celý její blog. Samozřejmě jsem si nemohla nevšimnout odkazu na stránku o Filípkovi, ale až vlastně po jednom videu od Lucky jsem si začala dávat věci dohromady a pochopila, že to ona je ta maminka, kterou již dlouho obdivuji za statečnost. Jenže uplynul nějaký čas a Lu se rozkoučila s blogovacím světem. Bylo mi to samozřejmě líto, ale takový je život a nikdo nevíme, co se může dít někde v osobním světě, do kterého nevidíme. O to větší radost jsem měla před pár týdny, když jsem zjistila, že alespoň na Youtube se Lu vrací. Je také mou velkou inspirací, i když v jiném slova smyslu, než Terka. Mám ráda její styl a to, že je jaká je, což se těžko popisuje, dokud nevidíte alespoň jedno její video :-)

Holkám z A Cup Of Style, které jsou mi velmi sympatické a hrozně ráda koukám na vlogy nebo se nechávám inspirovat jejich módním stylem.

Mie z Kissbooku, u níž se vždy rozplývám nad krásnými fotografiemi a jejíž články mne prostě baví.

Pétě z Petra Lovely Hair, ke které jsem si hledala cestu delší dobu. Podobně jako u Lu jsem na ni na Youtube narazila náhodou a zrovna to dané video se mi příliš nelíbilo. Ale stejně jsem si časem pustila další, další a další a musím říct, že Péťa je pro mne Paní Blogerka :-)

Janče z Janinky světa, jež si blog založila nedávno a kterou mám tu čest znát osobně. Je to silná a úžasná osobnost. Těším se na nové články a na to, jakým směrem se její blog bude ubírat.


Díky Instagramu postupně objevuji i další blogy jako Barušminky, I love makeup, Dazzlicious coconut, Just be yourself ...


Holky, ženy, blogerky, jsem ráda, že jste, že mne inspirujete ve psaní a vedení mého vlastního blogu. Tvořte dál, ráda se k vám vracím :-)







SHARE:

8 komentářů

  1. Vždycky je hezké něco takového číst :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, Tvůj blog teprve pročítám - myšleno starší příspěvky, ale hrozně mě baví :-) děkuji za komentář!

      Vymazat
  2. To je úžasné, objevit se v takovém článku, je vidět, že je psaný od srdce! Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeni, červenám se a děkuji :) Také je mou ctí, že tě znám osobně. Určitě bude v mém blogu zmínka i o tobě. A jak mám naplánovaná témata, o kterých chci mluvit, tak ne jednou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jsem ráda, že jsme se potkaly a těším se , až se někdy zase uvidíme osobně (musíme něco vymyslet na léto) ;-). Jeee a jsem zvědavá na článečky, to se pak budu červenat já :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig