pondělí 31. srpna 2015

DIY šnek zahradní

Hezké pondělní odpoledne,

Jaký jste měli víkend? Já, krom jiného, pokračovala pracemi na zvelebování naší mini zahrádky (samostatný článek na toto téma pro Vás teprve chystám ;-) ) a rozhodla jsem se, že konečně dokončím záhonek v podobě šneka ze starých cihel, kterým máme díky rekonstrukci domu vcelku dost - i když teď už vlastně ne :-)



I na můj Facebook jsem Vám dávala odkaz na článek, který mne k tomuto tvoření zaujal. Ono tedy těch článků, videí a obrázků jsem viděla nespočet a ve finále jsem si záhonek udělala tak nějak podle sebe. Narovinu, není to zas tak těžké ;-)

A pokud se chcete inspirovat, koukněte níže na fotografie ;-)



Nejprve jsem půdu pořádně urovnala do roviny a začala si vytvářet motiv šneka. Cihly jsem kladla stylem "cik cak", aby vše následně dobře drželo.



Od třetí řady jsem začala ke konci ubírat cihly pro vytvoření kaskády. Je jen na Vás, jak moc vysoký a kaskádovitý záhonek chcete. Ten můj měří na výšku cca 120 cm.
Dovnitř jsem do spodní části nasypala písek a různé kameny a až následně hlínu.



Záhonek měl být původně určen pro bylinky či jahody. Ale to bych to nesměla být já, protože nakonec si zde místo našla okrasná tráva, levandule a vřesy ;-)




Co Vy a zahradničení či pěstování všeho možného?;-)
SHARE:

4 komentáře

  1. Já jsem na tohle úplný střevo, nic nevymyslím a podle toho moje zahrádka vypadá :( Na zahradníka nemám. Tohle vypadá fakt krásně. :) Jen mít ty cihly. Jsi šikovná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu :-) mne to zahradničení baví, ale ne že bych byla nějaký expert, to vubec :-) hlavně, když to kvete !:-)

      Vymazat
  2. Jeej to je krásný :) to ukážu mamce, pečuje si o svoji skalku už pár roků :D
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pchvalu :-) tohle je vlastne takova mini skalka :-) děkuji za komentar!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig