středa 9. září 2015

Sama sobě zahradním architektem

Hezké odpoledne všem,

podzim se už blíží, a i když většina zahrádkářů a pěstitelů začíná své zahrady zazimovat, tak já se stále raduji z toho, co jsme s přítelem stihli během relativně krátké chvíle vytvořit.

Naše zahrada ještě na začátku léta vypadala spíše jako měsíční krajina, jelikož do nedávna sloužila jako odkládací prostor na vše možné při rekonstrukci domu (kdo někdy zažil, jak se ze starého domu tvoří nový, tak si moc dobře dokáže představit, kolik nepořádku, suti a já nevím čeho okolo je), ale bohužel nebyl moc čas větší zásahy příliš řešit.
To bych ale nebyla já, aby mě to nehlodalo a nezačala jsem pomalu posupně vše "organizovat" :-)
Šlo to pomalu a mnoho se ještě dodělává (také máme o to víc ještě naplánováno do budoucna), ale je to pár týdnů, kdy si neužíváme už jen večery uklízením a chvilky o víkendech s rýčem. Konečně si můžeme sednout, vypustit děti na jejich nové domácí hřiště a jen popíjet kávu ;-)



I když jsem holka z vesnice, tak jsem na "to"  šla vědecky a pročítala různě časopisy, knihy a články na internetu. Každá rada či inspirace  je dobrá.



Sem tam jsem si "nakreslila" (no vy, kteří umíte kreslit, prosím, přivřete obě oči), abych si ujasnila, kde co chci mít. 


Zůstalo nám velké množství starších cihel, ale bylo mi líto je jen tak vyhodit. Na internetu je mnoho různých nápadů, jak je využít, a tak jsem neváhala. 


O tvorbě cihlového šneka jsem napsala i samostatné DIY, podívat se můžete ZDE.


Konečně roste!!! :-) Vše bylo potřeba nejprve zrýt a až poté zasít trávu novou. Díky vysokým teplotám to s růstem sice nebylo moc slavně, ale nyní už začíná vykukovat :-)


Kytičky u mne nesmí nikdy chybět - na balkóně, na oknech, na zahradě... :-)


I úspěchy v zahradničení trochu máme - cukety rostou a plodí jako zběsilé :-)


Také rádi zahradničíte? Kde berete inspiraci?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig