středa 4. listopadu 2015

My Make - up Today

Hezký den,

Vy,  co mne sledujete na Instagramu a FB jste si všimli (a jedno či holky nebo kluci  - i když holky / dámy / ženy asi převládáte :-) ), že se snažím každý den postovat fotografii či mozaiku líčení na ten daný den. Proč to ale vlastně dělám nebo jak tato má aktivita vznikla?





Líčidla, šminečky, "mejkapíky"... mne to prostě baví!

Vždycky jsem se ráda líčila. Neříkám, že nějak výrazně (i když érou mega černých linek okolo celého oka, když mi bylo -náct, jsem si také prošla), ale líbí se mi ten pocit upravenosti, to že mám možnost zakrýt pupínek či kruhy pod očima.



Dříve jsem měla klasickou kosmetickou taštičku s obsahem 1 make - up, 1 pudr,  1 tvářenka, podkladové báze, 2 řasenky a nějaké ty stíny či tužky... I dříve mne líčení bavilo, ale říkala jsem si, že nemá cenu vlastnit dva make-upy. Prostě jsem fungovala stylem "koupím nový až předešlý spotřebuji". Jen tedy očních stínů jsem měla více ;-) 

Samozřejmě byly a jsou dny, kdy jsem nenalíčená nebo jen minimálně, ale čím dál více převažuje dnů, kdy si před zrcadlo stoupnu a štětcem "začnu malovat". A stačí mi k tomu 5 - 10 minut ráno.



Nemluvím teď o make-upu ke speciálním událostem, ale o každodenním, kdy se chci cítit prostě jen hezky. 

Jsou dny, kdy se po vcelku neprospalé noci probudím a nechce se mi nic, natož pak něco tvořit na obličeji. Říkám si, že ostatním na ulici je to vlastně jedno nebo můj vzhled omluví, když vidí dvě rarašící děti v kočáru přede mnou...



Jenže toto mne přejde ve chvíli, kdy okolo svých "šminčiček" projdu a začne mne to ponoukat k akci. Když chci být upravená, musím pro to ale přeci něco udělat. No ne?  :-) 


V posledních měsících si přijdu, co se kosmetiky týče, čím dál víc "ujetější". A taky mne to čím dál víc baví. 
Nebudu o sobě tvrdit, že jsem vyloženě expert, ale mám to ráda a je to snad i znát - nejen samotné líčení jako takové, ale i fakt, že se vám sem na blog snažím dávat recenze o věcech, které mne zaujmou (nebo naopak něčím zklamou) co možná nejobjektivnější. 

Proto jsem začala i ukazovat, čím se každý den líčím. Nejprve jen samotné výrobky a časem i s mými fotkami. Ne že bych byla až takový narcis a každý den se musela fotit, ale když jste mi sem tam psali otázky zda se opravdu každý den líčím, nedalo mi to a chtěla jsem to i ukázat :-) Nejsou to nějaké výstřelky, spíše decentní, nejčastěji nude, líčení, ale ráda bych tím trochu dodala odvahu i jiným maminám. Ukázat jim, že to jde být upravená, i když vám dítě vychrstne polévku na oblíbené triko s Hello Kitty - jo i takové doma mám :-) 



Má sbírka se postupně rozrůstá (to vidíte i zde na fotografiích), ale zase si říkám, že tolik toho ještě nemám, zejména když vidím sbírky  mých oblíbených blogerek :-) Navíc mám i imaginární wish list, který dost často rozšiřuji či upravuji.



Mám své oblíbence, ale přesto se snažím vše poctivě střídat. 
Miluji paletky od E-style a MUR a nemohu se vynadívat na MUR tvářenky Blushing Heart :-)



Musím se přiznat, že dříve jsem nevlastnila téměř žádné štětce - když nepočítám jeden velký na pudr a aplikátory očních stínů. Make-up jsem nanášela prsty a na tvářenky používala ten na pudr.... 
Zpětně se sama sobě divím, že jsem si to tak stěžovala :-) 
Nemám ještě tak propracovanou sbírku (no taky časem určitě bude), ale nesmí chybět štětec na make-up,  pudr, tvářenku, kontury, několik na oční stíny... Super (jak cenou tak jemností chlupu) jsou pro mne od značek Hakuru (k tomu make-upovému už mám objednané ještě další ;-) ) a Petra Lovely Hair. 
Mimochodem, dnes už si neumím představit, že bych make-up nanášela jinak než štětcem :-)




Mé TOP TOP TOP :-)

Jak jsem psala, výrobky střídám, ale jsou takové, ke kterým se hrozně ráda vracím a ze kterých bych určitě složila cestovní must have šmink taštičku. 

Takže co že bych si vzala i na pustý ostrov? :-)

1. Make - up od Loreal a E style - nemohu se rozhodnout, který z nich mám radši. Oba jsou výborné a jakmile je vypotřebuji, pořídím je znovu.

2. BB cream Rimmel - nejlepší BB, který jsem kdy vyzkoušela. Je lehký, mírně kryje a dobře matuje. Má vše, co bych od BB čekala a požadovala

3. Hakuro H50 - je to ten nej nej nej štětec na make-up. V podstatě jiný už nepoužívám, a to i na BB krémy :-) 

4. Estyle paletka Charm - mám dvě paletky Estyle a obě jsou super (pigmentace, výdrž...kouknout můžete na mojí samostatnou recenzi). Tato mi složením barev velice vyhovuje a moc se mi líbí. 

6. "Řidičák" od theBalm - úžasná multifunkční paletka kvalitních výrobků, které sami o sobě dokáží vytvořit super denní look.

7. Řasenek mám několik a přiznám se, že vždy si v určitou dobu oblíbím nějakou, kterou maximálně využívám. Nyní to jsou tyto dvě od Oriflame a Avonu ;-) 

8. Blushing Hearts od Makeup Revolution - úžasná tvářenka, kterou mám ve dvou barevných variantách. Nejenže je to fajn výrobek, tak navíc má moc hezký obal ;-) 

9. Rozjasňovač Mary Lou theBalm - rozzáří celý obličej. má krásnou barvu, pigmentaci a dlouhou výdrž. 




Mini výzva 

Ráda bych u Instagram / FB ukazovací činnosti zůstala, co nejdéle to půjde a doufám, že se ke mně připojí další. Budu ráda když mne ve Vašich fotogafiích na Insta označíte @ae_style_svet a přidáte třeba hastag #maminysemaluji. A samozřejmě označujte i vy, které maminami nejste, není to jen tím limitované ;-) 


P.S. Podobnost fotografií s těmi z říjnových novinek není čistě náhodná. Moc se mi motiv podzimu zalíbil a tak jsem fotila, fotila a fotila... snad mne omluvíte ;-)
SHARE:

4 komentáře

  1. Moc pěkná sbírka a moc hezky napsaný článek :D četla jsem ho v informatice :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :-) snazim se ji rozsirovat, tak treba za takovy rok bych mohla udelat pokracovani tohoto clanku - neco jako porovnani kdysi a nyni ;-)
      Jej, ty jsi jak ja na informatice- vzdycky jsem vse mela behem chvile hotove a pak brazdila net ;-) :-D

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig