středa 16. prosince 2015

Christmas Baking

Hezké odpoledne od plotny,

v posledních dnech jsem se snažila věnovat pečení vánočního cukroví. Ne každý den se mi do toho vyloženě chtělo a ne každý den jsem se k tomu dokopala, a ještě to poté vše poslepovat, nazdobit... ale nakonec pár druhů máme :-)




Přiznám se, že letos jsem vyzkoušela i kupované těsto z Billy - na perníčky a na vanilkové rohlíčky. Je to rychlé (co si budeme povídat, ona už i ta příprava zabere dost času), výsledné cukroví je chuťově dobré a cenově taky ok - balíček 500g  asi okolo 30-40 ,- , takže tip pro ty, kteří si chtějí práci trochu urychlit. Já se tomu rozhodně do budoucna vyhýbat nebudu ;-)



Mé malé pomocnice nemohly u žádného pečení chybět :-) 


První perníkový domeček byla spíš taková malá chatrč, ale holky ho během jednoho dne snědly, a tak jsem zkusila upéct ještě jeden. No není nejhezčí, ale na začátečníka dobrý ;-) 


Tyto tubičky na zdobení mám moc ráda, i když občas je "umáčknout" chce svaly.




Letos jsem nakoupila od Tescomy dva druhy vánočních razítek, a velkou část cukrátek (lineckých i ořechových máme tím pádem razítkované. Je to netradiční, ale mě se líbí ;-) 




Formičky na pracny mám po své babičce a nedám na ně dopustit. Dlouho jsem pracny nedělala, ale od loňského roku mám od kamarádky recept na super tatrankovou verzi, která na Vánoce nemůže na stole chybět.


Sice se pracny běžně ještě obalují v moučkovém cukru, ale já to letos kvůli holkám nakonec vynechala, protože jsou sladké už i tak ;-)



Linecké leknínky s margotkovým krémem jsem prvně dělala loni. jsou jednoduché a hrozně dobré!


Ještě mne čeká ta nepečená část, kterou letos asi zastoupí jen vosí hnízda, i když ..... znám se a nebudu tvrdit, že toto je konečná. Však se případně pochlubím na Insta či FB ;-) 

Navíc každoročně s mamkou, tetou a švagrovou provádíme "cukrovinkovou výměnu". Na to se moc těším, protože každá děláme něco jiného, a i ty stejné druhy (např. linecké) prostě pokaždé chutnají trochu jinak. Mám tuhle "tradici" hodně ráda. 

A jak pečete vy? Znáte, a hlavně také provádíte, cukrovinkové výměny? ;-) 











SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig