úterý 26. ledna 2016

Morning Baking

Hezké úterní odpoledne,

i když tedy u nás je to počasí takové zatažené a nic moc....

Dnes dopoledne trouba opravdu nezahálela. Kromě přípravy oběda jsem se pustila ještě do koláče. Opět z trochu jiného těsta a s jiným složením, takže jsem sama byla zvědavá, jak to dopadne.
No a výsledek?
Samozřejmě mňamózní, protože jinak bych vám sem přeci nedávala recept ;-)


Tak jdeme na to.

Nejprve těsto. Na něj smíchejte:

2 vajíčka
půl hrnku cukru
3 lžíce oleje
1 bílý jogurt
půl hrnku mléka
1 hrnek hladké mouky
1 kypřící prášek

Nalijte do koláčové formy - nelekejte se, že toho těsta tolik není :-)



V misce smíchejte dýňový kompot (můžete i jiný dle chuti, ale neslévejte ho a šťávu ponechte) s balením vanilkového pudinku. Pořádně promíchejte - pokud je málo šťávy, přilijte trochu vody, aby se puding dobře rozpustil, ale zase ne moc ;-)
Nalijte (spíše "nalžičkujte) rovnoměrně na těsto.



Nalámejte tabulku bílé čokolády a kousky "naházejte" na koláč.



Dejte upéct.
Pozor, hodně rychle se přichytává - já se jen na chvilku otočila a už mi lehce víc zhnědly okraje. Na výborné chuti to naštěstí nic nezměnilo. Mnam! :-)









Žádné komentáře:

Okomentovat