čtvrtek 25. února 2016

A co tak na rok do Paříže?

Pěkný čtvrtek,

po opravdu dlouhé době (až se stydím), jsem konečně doposlouchala opět jednu audioknihu, tentokrát s názvem Merd! Rok v Paříži.




Musím se přiznat, že před časem jsem si ji chtěla hodně přečíst, a tak když jsem si díky Audiotece mohla pořídit audio verzi, neváhala jsem,


Paul, typický Angličan, jež se přestěhoval do Paříže, se snaží nejenom uspět v otevření anglické čajovny (ano, ANO, v Paříži - ve Francii), ale zejména se snaží pochopit Francouze a "zapadnout" mezi ně.
Jenže ono je pochopit a pochopit. Paul vše komentuje s humorem sobě vlastním, tedy anglickým, což pro Francouze není vždy úplně "tres bien". Dostává se do komických situací i přehodnocuje některé své životní cíle. Výborná je např. Paulova snaha přiblížit Francouzům anglickou kuchyni a uspořádání malého "kancelářského" pikniku či "praktické představení" francouzského lékařství.
Z mého pohledu je i velice zajímavé nejenom porovnání anglické a francouzské mentality jako takové, ale následné přirovnání k mentalitě české, kterému se prostě neubráníte.

A co zmíněná čajovna, bude či nebude úspěšná? To Vám přeci nepovím a "jen" vám doporučím zaposlouchat se do výborného přednesu Vladimíra Hausera. Audioknihu můžete zakoupit ZDE.

Velice bych tímto chtěla poděkovat webu audioteka.cz za poskytnutí audioknihy k recenzi. Byla výborná a ráda se do ní znovu časem zaposlouchám!




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig