úterý 23. února 2016

Tak trochu jiný "cheesecake"

Hezké úterní odpoledne,

původně jsem měla na dnešek připravený jeden kosmetický článek, ale protože s ním stále nejsem úplně spokojená a různě ho upravuji, bude nakonec recept. Snad nevadí, že druhý den za sebou ;-)





Včera jsem se rozhodla upéct cheesecake. Což o to, suroviny bych i měla, ale nějak jsem neměla moc času se s ním tak úplně "patlat". Takže nakonec jsem "to" tak nějak smíchala a je z toho výborné něco... NĚCO mezi koláček, jogurťákem, cheesecakem a buchtou. Ale hlavní je, že je to výborné ;-)

Mimochodem, připravte si buď vyšší koláčovou formu, nebo rovnou formu dortovou, ať nedopadnete jako já....

Na dno formy vyskládejte piškoty (já měla velké cukrářské, ale i ty klasické nejsou na škodu).
Polijte je cca půl hrnkem mléka a nechte nasáknout.



Mezitím si připravte těsto:

3 vejce
3 lžíce oleje
Půl hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 velké - 400 g balení bílého jogurtu
1 vanička tvarohu
1 a čtvrt hrnku mouky
1 kypřící prášek

Vše pořádně vyšlehejte metličkou do hladkého těsta a nalijte na piškoty - můžete to udělat jako já a nalít pouze 2/3 těsta a do zbylého ještě přidat 4 lžíce kakaa pro "mramorovanou" variantu.

Dejte upéct pomalu na nízký stupeň.




Trochu "to" rostlo, až přerostlo v "Hrnečku,vař" :-)








Dobrou chuť!






Žádné komentáře:

Okomentovat