úterý 24. května 2016

Domácí kynuté bulky s grilovacím kořením

Hezké úterní odpoledne, kuchaříci,

ať zde nemám jen samé sladké recepty, říkala jsem si, že by to chtělo rozšířit trochu ten počet jídel ;-) A tak budeme péct (slané) kynuté bulky...




Na těsto:

2 žloutky
1 lžička cukru
špetka soli
1 kostku droždí
1/4 kostky másla - rozehřáté
1/4 kostky Hery (výborné je také sádlo) - rozehřáté
1 hrnek mléka
1/2 pytlíku hladké mouky (= 0,5kg )



Vymíchejte hutné těsto a nechte cca hodinu kynout.



Z těsta poté udělejte bochánky, potřete je trochou vody a posypte grilovacím koření. Nechte je na plechu ještě tak 10-15 minut kynout, pak dejte upéct do zlata ;-)














Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat