pátek 6. května 2016

Neumím malovat, a tak lepím

Pěkný pátek všem,

dnes trochu odlehčeněji, co vy na to? Jak jste si mohli všimnout na mém Instagramu, dala jsem se ve středu do menšího zdobení dětského pokoje.

Čím a jak to dopadlo? No přeci samolepkami! ;-)






Jsem člověk, který má rád barevný domov - žádné holé bílé zdi, ale naopak barvičky, doplňky..., ale samozřejmě s citem a rozvahou. Dětský pokoj pro holky jsem již při jeho "vzniku" vyzdobila samolepkami, které jsem zakoupila na webu prodeti.cz, a proto jsem byla ráda, když jsme se před nějakou dobou domluvili na spolupráci a já si vybrala právě další typ samolepek na zeď. Přeci jen některé z původních se holkám podařilo již otrhat.

Ráda bych tedy tímto také poděkovala webu prodeti.cz za poskytnutí samolepek.

Taktéž, pokud ještě neznáte, zavítejte na webovou stránku Biano. Jedná se o e-shop, jež nabízí výrobky mnoha jiných e-shopů, mezi ně patří také právě prodeti.cz. Najdete zde mimo jiné mnoho zajímavé inspirace právě k dekorování domova.




Vy, co ještě tento způsob zdobení zdí neznáte se nelekněte, že arch, na kterém jsou samolepky nalepené dorazí stočený a nikoli "v rovném stavu". Pokud není vyloženě přehýbaný, tak se samolepkám nic nestane. 



Přiznám se, že právě protože se doručovateli podařilo můj balíček trochu "připlácnout" a některé samolepky byly na pár místech takto na archu odchlípnuté, bála jsem se,že budou špatně držet na zdi. Naštěstí to nemělo žádný negativní vliv. 


Nastal den D a šlo se lepit. Nejdříve vybrat to správné místo a hlavně i do jaké výšky - holky jsou vcelku "nenechavky", a tak jsem lepila dostatečně vysoko.



Jelikož se jednalo o pokoj holčiček, tak jsem také část rozhodování nechala na nich, a tak si holky samotné vlastně nakonec řekly, kam které zvířátko nalepíme.  




Nálepky jsou částečně průhledné. Já část lepila i na barevnou (fialkovou) zeď  a výsledek je také moc hezký, stejně jako na zdi bílé. Určitě je ale potřeba na barvu podkladu při výběru samolepek myslet. Co si budeme nalhávat, nejlépe tento typ samolepek - tedy průhledných, vynikne na bílé zdi. 



Mé malé umělkyně před časem voskovkou vytvořili na jedné ze zdí mistrovské dílo, které ale nejde umýt ani vygumovat. Chtěla jsem jej překrýt nálepkou, ale kvůli průhlednosti to nevypadalo hezky (voskovka stejně prosvítala), a tak jsem od toho záměru nakonec ustoupila. Proto tedy pouze pro tento či podobný účel samolepky nepořizujte, pastelky bohužel nezakryjí (nebo jen částečně dle obrázku).


A výsledek? ;-) 


Na bílé zdi.



Na fialkové zdi (i když na té spodní fotce se zdá do modra kvůli světlu, tak je opravdu fialová :-) )



Malá soukromá ZOO :-) 


A jak se pracuje se samolepkami? Určitě buďte opatrní, protože velice dobře drží, a tak pokud se vám stane,že se nějakým způsobem slepí samotný obrázek, je to vcelku problém. Aplikace na zeď je jinak opravdu velmi jednoduchá. Samotné obrázky jdou velice dobře vyjímat z archu a na stěně pak dobře drží - jak jsem říkala v úvodu, jsou to již několikáté nálepky, co doma máme a ty původní (pokud se nedostaly přímo do rukou holek) stále drží i po více jak roce beze změny či odchlipování.

TIP: Při lepení používám na "vyhnání" bublinek klasickou kuchyňskou utěrku.

Já jsem s tímto moc spokojená, jelikož malovat opravdu neumím (maximálně tak domeček, autíčko, strom,,,vše pár tahy :-) ) a i přesto mají dcerky nádherně vyzdobený pokoj.




SHARE:

2 komentáře

  1. Nálepky u nás nikdy dlouho nevydržely :D Nejdéle se dařilo takovým těm hvězdičkám, měsíčkům apod. co svítí ve tmě a kterými jsme polepili strop. Tam děti nedosáhly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také je musím lepit dostatečně vysoko a sem tam mi nijakou sundají, ale jinak je mám hrozně ráda, protože kdybych měla něco kreslit, tak by to dopadlo hrozne :-D Děkuji za komentář!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig