úterý 31. května 2016

Nový král mé kuchyně v růžovém kabátu: Sencor STM 48RS

Pěkné úterý všem kuchařinkám či kuchaříkům,

konečně nastal ten čas, abych vás seznámila s mým novým přírůstkem v kuchyni. Však už vám tento článek slibuji dlouho. Ale já jej musela prostě pořádně "proklepnout", to je přeci jasné ;-)

Takže jdeme na to...





Předně bych ráda tímto poděkovala společnosti Sencor, která mne oslovila s možností právě tento kuchyňský robot vyzkoušet.
Jak sami víte, pokud sledujete můj FB či Instagram, pečení je u nás doma činnosti téměř každodenní a o podobném robotu jsme již dlouho přemýšlela. Ale ruku na srdce, vždy jsem si říkala, že na míchání těsta mám (mimo rukou) také domácí pekárnu, a tak jsem koupi neustále odkládala. O to více mne tato nabídka zaujala a nadchla.





Dorazil mi tedy opravdu robustní, ale překvapivě nepříliš veliký, pomocník v krásné pastelově růžové barvě. Samozřejmě ta velikost je subjektivní, já jsem se vzhledem ke všem funkcím trochu obávala, zda se mi vůbec přístroj na vybrané místo v kuchyni vejde. Je prostě veliký akorát :-)



A teď k samotnému použití v akci.

Díky velkému množství nástavců můžete vyšlehat jak nadýchané piškotové těsto, tak s pomocí hnětacího háku docílit velice hladkého kynutého těsta. To se mi líbilo asi nejvíce, protože upřímně piškotové či třené těsto není zase až taková "zabíračka", ale kynuté těsto či těsto na kváskový chléb už pracné vcelku je. A právě s ním si úplně stoprocentně zmíněná domácí pekárna neporadí a sem tam jsem jí musela "vypomáhat" předmícháním. To tedy s robotem nutné nebylo, naopak stačilo cca 5 minut na stupeň č.6 a těsto bylo nádherně hladké a připravené ke kynutí.







Malinká nevýhoda je, že při vyšších stupních hnětení robot začne více "vibrovat", ale je to tedy hodně v závislosti na hutnosti těsta (čím hutnější je, tím více musí přístroj "zabírat").
Jiné mínusy ale opravdu při přípravě těsta nevidím, a že jsem jej do této chvíle otestovala opravdu řádně. Možná jste si všimli, že od chvíle, co tohoto pomocníka mám doma, máme kynuté buchty na různé způsoby docela často :-)






Jednou z dalších možností, kterou hodlám opravdu hojně využívat, je mletí masa. To lze na jemno (na  karbanátky, hamburgery, sekanou...) či na hrubo. Hrubé mletí jsem vyzkoušela včera a super. Je to přesně takový ten mezistupeň, kdy ručně bych maso krájela hodně dlouho, ale není ještě úplně "rozdrcené". Na masové směsi k těstovinám, rýži či do lasagní je to naprosto ideální.
Ještě by mělo být možné plnit tímto robotem různé klobásky či párky. Přiznávám, že jsem to ještě nevyzkoušela a zatím se na to úplně nechystám v nejbližších dnech, ale myslím, že časem neodolám :-)







Velikou výhodu spatřuji také v tom, že všechny součásti přístroje se při sestavování jednoduše "nacvakávají" a lze je i jedním dvěma pohyby opět lehce demontovat.Údržba je pak velice jednoduchá, stačí jen omýt či dát do myčky.



Takže ano nebo ne? To je otázka, na kterou mám vcelku lehkou odpověď. Pokud se v kuchyni pohybujete často - minimálně jednou až dvakrát do týdne něco pečete, chcete si trochu ulehčit práci, milujete nevšední design a veselé barvy (např. ta má pastelově růžová je opravdu krásná a mám pocit, že u jiného výrobce podobných přístrojů jsem takovou barevnou škálu neviděla), pak určitě ANO!



Znáte nebo vlastníte podobný robot? Co na něj říkáte?
SHARE:

3 komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Já mám stoletý moulinex, nikdy bych nevěřila, že vydrží snad deset let? No, tak nějak. Tenkrát ještě nebyly běžné roboty s mísou a hákem "shora", nebo stály nesmyslnou částku. Ale je to šikovné, obden peču cokoli (jsem celiak), karbanátky taky míchám v něm, krouhám zelí, no, jede fakt denně. Ale už se skoro těším, až vyzkouším tenhle typ. I kdyby jen kvůli údržbě, moulinexa než rozmontuju a umeju, fakt mě to strašně nebaví :( Tak ať dlouho slouží a máte se rádi 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pamatuji, jak jsme doma měli robota ala "skříňka". Jako uměl vše, ale bylo to veliké a čistění tedy něco... Tento mohu opravdu doporučit. Není veliký, jede dobře a držba je také jednoduchá :-) Moc děkuji za komentář! :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig