sobota 25. června 2016

Žitný jogurťák s tvarohem a třešněmi

Pěkné sobotní poledne,

Co si tak něco upéct k odpolední kávě? Tentokrát jsem (myslím, že dokonce poprvé) využila žitnou mouku na pečení něčeho sladkého.



Ne že bych přesedlala na žitnou mouku, ale když už jsem měla připravené ostatní ingredience a uvědomila si, že klasickou hladkou jsem vlastně zapomněla koupit, prostě jsem zkusila sáhnout po ni. A? No dobré to bylo. Takže se samozřejmě o recept ráda podělím.

Koláč jsou vlastně jakoby tři vrstvy. Na první, těsto, si připravte:

2 vejce
Půl hrnku cukru
1/3 hrnku oleje
500g bílého jogurtu
1 a čtvrt hrnku žitné mouky
1/2 pytlíčku kypřícího prášku



Těsto nalijte do formy a připravte si druhou vrdtvu. Vyšlehejte:

Vaničku tvarohu
3 lžíce mléka
1 vejce
1 balíček vanilkového pudinku



Opatrně "rozetřete" na těsto. Na závěr přidejte vypeckované třešně a dejte upéct na nízký stupeň.



Tentokrát je opravdu lépe péct koláč pomaleji a déle, aby se vám zbytečně nespálil. Pro dopečení kontrolujte párátkem ;-)











Dobrou chuť!


4 komentáře:

  1. Tento kolac jsem delala o vikendu i ja, jen z obycejne mouky😝

    Andreablog®

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já byla vlastně okolnostmi do té žitné mouku donucena. ale nakonec to nebylo vůbec špatné :-)

      Vymazat
  2. Zkoušela jsem ho, ale opět z klasické mouky. Byl výborný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta žitná mouka tomu dodá trochu jinou chuť nebo jak to říct, tak zkus třeba příště. Třeba Tě překvapí a bude chutnat ještě více ;-)

      Vymazat