sobota 23. července 2016

Lívancový vlak přijíždí na víkendovou kolej

Hezký nedělní večer,

hádejte, co budeme mít zítra ke snídani? Ano, ano, lívance. Je to už taková naše víkendová stálice. Sem tam mi někdo z vás napíše o recept a mě až teprve nedávno došlo, že jsem jej sem na blog nikdy nedávala - a to jsem žila v domnění, že tu stoprocentně je. Ne že by byl nějaký tajný, naopak je tak jednoduchý, že možná proto jsem ho sem ani nedávala. Prostě jsem si říkala, že ten zná každý...




No a jaký je tedy ten můj recept? Rovnou se přiznám, že lívance připravuji "od oka" - žádné odměřování, odvažování... Dá se říct, že mám oblíbené klasické těsto, které občas ještě "vylepšuji".



Takže na základ si připravte"

1 vajíčko
1 vanilkový cukr
Cca 2 lžíce klasického cukru
0,5 litru mléka
špetku soli
cca 1,5 hrnku hladké mouky - přidávejte postupně. To je přesně ta část, kterou již chystám "od oka", takže je potřeba přisypávat, abyste měli tu správnou hustotu
1/5 balíčku kypřícího prášku





A samozřejmě vám prozradím i své "zlepšováky". Klasicky můžete přidat např. lžičku kakaa, skořice..., výborné je nastrouhat do těsta 2 jablka či přidat 0,5 balení vanilkového Pribiňáčka (Bobíka, Laximáčka, Lipánka...). Zkuste přidat 2 velmi zralé banány nebo nahradit polovinu množství mléka kefírem.... Variant je mnoho.




Samozřejmě nejčastěji ale dělám jen ty obyčejné, které si poté lehce doladím javorovým sirupem, marmeládou nebo jen lehce posypu skořicovým cukrem.





Mňam!!!

Lívance jsou prostě nejlepší sladkou snídaní, obědem nebo večeří... :-)


A jak je připravujete vy? 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig