středa 21. září 2016

Medový jogurťák s marmeládou

Pěkný den, kuchařinky,

před asi dvěma týdny jsem pekla zase nový typ koláče, a i když jsme si říkala, jak vám ten recept musím určitě napsat, protože je výborný, tak jsem na to nějak zapomněla. No, včera jsem našla fotografie a vzpomněla si. A tak alespoň takto dodatečně napravuji. Určitě jej vyzkoušejte ;-) 


Je opravdu jednoduchý a u jeho přípravy nestrávíte příliš času - což tedy u 99% mých receptů...

Připravte si tedy na těsto:

3 vejce
1 vanilkový cukr
1/3 hrnku cukru
1 bílý jogurt (doporučuji Choceňský který je správně "nakyslý")
1/2 hrnku mléka
1,5 hrnku hladké mouky
1 kypřící prášek
4 polévkové lžíce medu

Vymíchejte hladké těsto a nalijte do formy. 

Na vrch dejte několik lžic marmelády - já použila jablečnou s kousky jablek a skořicí, kterou jsem před nedávnem dělala. 




Pečte na nižší stupeň - díky medu se koláč rád přichytí.



Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat