pondělí 19. prosince 2016

Koláč s vůní lehce vánoční

Zdravím kuchařinky,

nenechte se mýlit názvem, koláč můžete péct samozřejmě celoročně, ale vzhledem k době, kdy jsem jej prvně upekla, se to nabízelo... :-)

Čím dál více mne baví fotit jídlo - nejen hotové pokrmy, ale i přípravu, celý ten proces. Ale to jste si již jistě všimli :-) 

Zejména u receptů mi přijde, že je lepší se "nevykecávat" a jít rovnou k věci. A k ukázce výsledků.... 



Ale nebudu předbíhat. Nejprve si nachystejte ingredience na těsto:

3 vejce
1/3 hrnku cukru
1/3 Hery - rozpuštěné
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky - přimíchávejte a případně ještě trochu přidejte
1/3 hrnku Granka
1 kypřící prášek
4 lžičky skořice

Vymíchejte hladké těsto.



Ani příliš tekuté nebo naopak tuhé. Prostě tak akorát :-) 

Na vrch si připravte směs:

3 oloupaná a na hrubo nakrájená jablka
1 hrst mandlí
1 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu


Pomocník se vždy hodí - třeba právě na loupání jablek.


"Kokosáček" krásně zjemní a provoní celý koláč. Med mu naopak dodá "šmakózní" chuť.


Pečte na nižší stupeň (160 horkovzduch)...


... a po vychladnutí pocukrujte. 


Dobrou chuť! :-) 







Žádné komentáře:

Okomentovat