pátek 30. prosince 2016

S Biodermou do chladného počasí

Pěkné večer,

tentokrát jsem si říkala, že bych vám mohla doporučit pár výrobků od Biodermy, které se mi osvědčili v boji proti suché pokožce. Zejména když už to vypadá, že opravdu dorazilo mrazivé počasí, a tím se ta má (a nejen má) kůže vysušuje čím dál více.

Před cca půl rokem jsem pro holky na mytí začala používat tento "olejový" gel. Hodně trpí na to, že se jim dělají na některých částech těla vyloženě suché mapky a už ani dětské oleje (ty na klasické mazání i do koupele) a všemožná "speciální" mýdla nebyla nic platná. V lekárně mi doporučili právě tento od Biodermy a já si jej nemohu vynachválit. 
Samozřejmě se to 100% nenapravilo, to nebudu předbíhat, ale zlepšení bylo během pár dní opravdu znatelné. Navíc balení je veliké, takže vydrží dlouho.
Vůně je velice jemná a moc příjemná.  A co chválím je také to, že i když je "olejový" a kůže je po něm hezky jemná, tak se dobře omývá a nezanechává takový ten klasický "olejový obal". 



A protože opravdu nestačí používat jen ten mycí gel, pořídila jsem ještě od Biodermy (opět na doporučení) krém Atoderm. No a ten je - bez přehánění, bomba. Já dříve nedala dopustit na klasický Excipial (a stále jej mám za jedničku jako krém pro děti na obličej do nepříznivého počasí, to jsem vám ZDE kdysi psala), ale musím uznat, že tam kde nám nepomohl, tento od Biodermy zabral hned na první použití. Prostě wow efekt. 
Ono se to může zdát jako banalita - trocha suché kůže, a opravdu třeba u sebe to zas až tolik neřeším. Prostě mažu, mažu a mažu. Ale u malých dětí je to jiné a když už dětská lékařka lehce hrozila možností exému, tak samozřejmě nechci nic zanedbat. 


No a díky nadšení z předešlých dvou výrobků, které tedy nechávám hlavně holkám (i když si je občas také půjčuji), jsem si pořídila mycí gel na obličej Sensibio. Pořizovala jsem jej v době, kdy jsem měla zároveň objednaný gel od Lirene (psala jsem vám o něm předečirem ZDE) a tak trochu jsem na něj zapomněla. Ale tak co, využiji oba a mám alespoň srovnání :-) 

Na pleti je velice příjemný, nevysušuje, dobře odstraní zbytky make-upu a má příjemnou lehkou vůni. Mne jednoduše vyhovuje. ale právě při tom srovnání s Lirene zase musím přiznat, že mezi nimi zas až markantní rozdíl nevidím. 
Určitě ne každý to bude mít stejné a někumu vyhovuje více tento či druhý, však jsme každá jiná, ale co tím chci říct - zde se mi ukázal i fakt. že levnější kosmetika nemusí být horší....


K Biodermě se ráda vracím a potěšilo mne, že ani tentokrát jsem nesáhla vedle. Ba co více, vyhovuje hlavně mým dcerám a pomáhá jim. A ano, pořizovací cena je sice vyšší, ale upřímě (pominuli dobré výsledky), tak např. krému stačí opravdu maličko, aby splnil to co má, a tak balení vydrží hodně dlouho. Za mne super klasika.


Jaké jsou vaše oblíbené výrobky od Biodermy, co byste mi ještě doporučili jako 100% jistotu? :-)

SHARE:

2 komentáře

  1. Tak za tenhle článek ti děkuji. Zima je pro nás vždycky obdobím přesušené kůže a bohužel se to dcerce vrazí hlavně do konečků prstů, což je fakt jako opruz, bolí to, krvácí to. Dneska jsme opět vstali s tím, že budeme muset na kožní pro mastičku. Tak zkusíme biodermu. Snad to zabere, úplně mi krvácí srdce, když jí vidim :( Zdeni, krásný poslední den v roce a ať je ten 2017 boží!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, není vůbec zač. Hlavně aby i Vám to pomohlo tak jako u nás. Holky hodně trpí na suchá místa jakoby pod zadečkem a na kloubech. Ale je tedy pravda, že obecně mají tu pleť sušší a musíme denně promazávat (na to je super i klasická dětský Nivea). A ten krém u nás zabral ihned na poprvé při nanesení na nejsušší místa, takže držím pěsti, ať je to tak i u Vás. Krásný rok 2017!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig