sobota 31. prosince 2016

Tvořivý týden #47

Pěkné dopoledne tvořivci,

vím, že jsem posledně psala, že už asi další článek v tomto roce o tvoření nebude, ale nějak se mi toho za poslední týden sešlo více, až jsem neodolala :-)



Uháčkovala jsem dvě newborn čepičky, ale tentokrát nepůjdou kulíškům (nebojte, však na ně nezapomínám :-) ), ale přidala jsem je jako malý dáreček k prodanému kočáru. Věřím, že udělaly radost . 




Tím, že jsem měla tento týden dovolenou a holky prázdniny ve školce, tak jsme hodně vymýšlely, co budeme vytvářet.  A když zavelely "šaty potřebujeme", bylo hotovo :-) A rovnou oboustranně. Návod na ně je již na blogu ZDE.





Kamarádka si přála háčkovaný nákrčník a čapku houmlesku. No a to není přeci problém :-) Navíc si vybrala barevnou kombinaci, kterou já naprosto zbožňuji - šedo růžovou. Myslím, že se vše povedlo. A mimochodem, mne to inspirovalo a už mám pro holky i pro sebe také rozháčkováno :-)







Dlouho jsem se na ně chystala a brzy o nich napíši více na Žabičkách, Jmenují se bulánci ňuňánci a zatím nejsou na prodej - do konce roku jsem udělala dva jako dárečky k hnízdečku a objednanému setu pro miminko. 



Hnízdečka mne chytla, zejména i pro tu možnost oboustranného řešení, tak jako je v tomto případě. Stačí "jen" vhodně nakombinovat barvy a krásný praktický dárek je na světě.








První ňuňánek ladí s hnízdečkem.

Aby to nevypadalo, že pořád jen něco tvořím pro děti a na muže zapomínám, tak se musím "pochlubit". Ono totiž sehnat super padnoucí košili je docela nadlidský úkon a za poslední dny se košile v naší domácnosti rozrostly, a tak jsem upravovala, upravovala a upravovala a.... no sedíííííí skvěle  - skromnost stranou :-D


Pro zvířecí "zákazníky" jsem už dlouho netvořila, o to více mne potěšila žádost o vyhotovení pelíšku pro dvě malá čivaví miminka. 




Pelíšek může být jako "pytel" ...



...nebo měkká deka na ležení.


Kamarádce  se má narodit holčička, a tak je růžový výbavička nutnost :-)

Vznikl tedy 180 cm dlouhý mantinel do postýlky...



...a malý kapsář na potřebnosti k pověšení na postýlku.



Samozřejmě barevně ladící ňuňánek nemůže chybět. 





A aby to tvoření závěrem roku nebylo jen o mě, tak jsem se rozhodla, že vám musím ukázat, jaké krásné věci vznikají v Sociálně terapeutické dílně Naděje. Moc ráda se na výrobky Nadějáčků chodím dívat a pár již máme také doma. Jsou moc šikovní a zároveň je jejich práce kvalitní a precizní. No uznejte sami. Kdo máte cestu okolo, určitě nakoukněte.


Mýdla holky střídají podle nálady. 


Před Vánocemi jsem šla "na svíčky" pro tety ze školky. A protože už jsme jednu měli nějakou dobu doma, věděla jsem, že tím určitě potěšíme. 


Nádherný nárameček mi holky zabavily - no jak jinak :-) 


Krásný mýdlový andělíček - to je škoda jej používat, jak je krásný, a tak jej mám prozatím vystaveného pro štěstí. 

Tak a vzhůru do tvořícího roku 2017 :-) 


SHARE:

2 komentáře

  1. wau to je úžasne mas sikovne ručičky :) len tak dalej rob to čo ta bavííí ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásnou pochvalu! Opravdu hodně mne potěšila. :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig