sobota 22. července 2017

Tvořivý týden #29

Pěknou neděli tvořivci,

dnešní počasí nám dává docela zabrat. V jednu chvíli leje jako z konve a za chviličku zase sluníčko a téměř sauna. Ale tak alespoň jsem na deštivou chvilku zasedla ke stroji a vykouzlila holkám jedny šaty. A v týdnu toho bylo ještě o něco více...

Dolphin přízí mám teď pěknou zásobičku, a tak mohu pokračovat v zajíčkovaní. Tento týden jsem stihla tři. Jsem docela ráda, jak to jde od ruky a že snad stihnu všechny potřebné do konce prázdnin.


No a jak už určitě víte, tak pokud ovládáte krátké sloupky a vlastníte háček, můžete si zajíčka uháčkovat podle mého návodu ZDE.



Dlouho jsem se bránila tomu, že by byly z kombinace barev. Už ani nevím vlastně proč. Ale když jsem čekala na poslední zasilku přízí, začala jsem doháčkovávat "zbytky" a ejhle.... ono to vlastně není vůbec špatné. Naopak. Sice budou vznikat dál jednobarevné, ale sem tam určitě i nějaký ten vícebarevný.

Jaká varianta se vám líbí více? Já si totiž říkám, že asi nakonec udělám zajíčků více a... no to si nechám na někdy příště :-)




A teď ty zmiňované šatičky. Původně jsem si chtěla dělat další šaty pro sebe. Měla jsem představu jasně červených s přestřihem a černým či šedým lemováním. Jako doplněk barevné knoflíčky.... No a pak jsem zjistila, že mám málo červené. Jen o kousek, ale stejně. Samozřejmě se té představy svých šatů asi jen tak nevzdám, ale stroj na mne pomrkával, že bych neměla zahálet a stejně něco ušít. 


Chtěla jsem nějaké trochu neobvyklé. Nakonec jsem vybrala na zkombinování mentolou látku s puntíky. Přední část jsem střihla trochu zůženě ato zůžení naopak doplnila červenou. Šaty jsou tedy jinak na zadní části celé červené a zpředu puntíkaté.



Tentorkrát, protože je přední část jinak barevná, ani není potřeba rozlišovacích knoflíků. Jenže když máte dvojčata, tak zjistíte, že i když chtějí to samé, co má druhá, tak se trochu přecijen chtějí lišit a své věci si poznat. Vzali jsme tedy knoflíky ve tvaru soviček, každá z holek má jinou barvu a je to. :-) 


Přiznám se, že se mi tato varianta jednoduchých šatů hodně líbí, a tak jsem střihla ještě na jedny. Jen přední díl bude jinak barevný. Však vám je také (snad již příště) ukáži...


Kraťásky - zejména volnějšího střihu, se v létě na zahradu či písek vždy hodí. A tak jsem si říkala, že holkám udělám další do sbírky. Puntíkatá vede, a tak jsem střihla.


Akorát jsem se trochu přepočítala a gumu do pasu dala užší, takže holkám sice jsou, ale tip top. Nejdříve jsem si říkala, že bych gumu vyndala a předělala na větší. Ale víte co, naše mladší cácorka - neteřinka, je jistě také užije, a tak v nich nakonec může parádničit ona.  Holkám samozřejmě ušiji také, ale myslím, že z puntíkaté látky už to nebude, přecijen ji tolik doma nemám.



Samozřejmě knoflíčkové značení je již samozřejmé :-)


A po delší době také jedna obéééčka pro kamarádku na přání. Moc mě baví, tak to byla příjemná změna v tvoření. Věřím, že udělá radost. 



Také si kolikrát říkáte, co vše chcete stihnout, vyzkoušet, vytvořit nebo jen třeba přetvořit, a pak zjistíte, že toho času je málo. Já si to říkám pokaždé, když vlezu na Pinterest. Ale postupně tvořím a snažím se stihnout vše, co bych chtěla. Pár let mi to ale asi zabere :-D 

Jak jste na tom tento týden s tvořením vy?

SHARE:

3 komentáře

  1. Ahojky, jsi fakt šikovná a hlavně pilná. Moc hezké věcičky jsi vytvořila. :-) A úplně profi máš náplety. Můžeš poradit jak správně všít? Moc děkuji. Pěkný den! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. No já ty náplety používám ráda, protože se mi jimi lépe zakončuje jak klasickým ohnutím látky u úpletu. Jinak náplety přišívám tak jak je to třeba hezky ukázané tady na tom videu: https://www.youtube.com/watch?v=aLD8qHSVXMc

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig