středa 30. srpna 2017

Rychlokoláč s čoko-pudinkovým rybízem

Hezký večer,

dnes odpoledne jsem měla asi hodinku čas, a tak jsem se vrhla do pečení rychlo koláče. Rozmrazila jsem rybíz, zorpustila máslo a už to jelo....

Chcete recept?

Holky jej samozřejmě otestovaly ihned (pomalu doslova) za tepla. Podle jejich reakce jim opravdu moc chutnal - není přeslazený, naopak díky rybízu je spíše stadko kyselý. 


Na základní těsto si nachystejte:

2 vejce
1/2 hrnku cukru
1 balení vanilkového cukru
1/3 hrnku rozpuštěného másla
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku hladké mouky
3/4 hnku polohrubé mouky
1/2 kypřícího hrnku

Vymíchejte hladké polotekuté těsto a nalijte jej do formy na koláč. 


V misce smíchejte 1 - 1,5 hrnku rybízu s 1 čokoládovým pudinkem a 1/3 hrnku cukru. Pořádně promíchejte  nalijte na těsto. 

Dejte péct na 180 stupňů horkovzduch cca na 35 minut - kontrolujte párátkem :-) 


Dobrou chuť! 


2 komentáře:

  1. Mám ráda rychlé, jednoduché a zároveň dobré recepty, takže tento koláč někdy určitě vyzkouším. Jen ten rybíz nám už došel, což je škoda :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím rybíz zamrazovat, ale už také dochází. No ale i s jiným ovocem bude určitě fajn :-)

      Vymazat