neděle 24. září 2017

Tvořivý týden #38

Hezkou neděli, tvořivci,

Tento týden jsem prvně šila ze softhellu a řeknu vám, že mě to hrozně bavilo, a tak už mám objednaný další balíček s látkami. No ale nebudu předbíhat....

To je látka, která mne opravdu hodně baví - nevytahuje se, netřepí, krásně jede pod patkou... až se divím, že jsem do softhellu nestřihla dříve. V jedné FB skupince (Tržiště s látkami) jsem za moc fajn cenu nakoupila látky - vždy to tedy byly jen kusy tak akorát na jedny kalhoty, ale když se to vhodně nakombinuje, tak máme hned dvoje.
Vše šiji jednoduše - jelikož se jedná o tu teplejší variantu, tak jsem nedělala ani kapsy (stejně holky kapsy u kalhot moc nepoužívají.  Do pasu jsem dala náplet s gumou a na nohavice náplety. Do nich jsem nakonec dala ještě gumičky a brzdičky. Kalhoty jsem udělala totiž o cca číslo větší (mimochodem střih jsem obkreslila z oblíbených tepláků), a tak se díky brzdičkám trochu nařasí a holky si po nich nešlapou.



Před časem jsem na e-shopu Stoklasa objednala tyto reflexní nažehlovačky. No povím vám, že jsem se bála, aby mi dobře chytly a já nově ušité gatě náhodou nezničila. Ale povedlo se.... :-)



A jak jsem psala v úvodu, už mám objednaný další kousky softhellu k tvoření. Vidím to na další 2-3 kalhoty. Přecijen do školky je to ideální oblečení na zahradu, protože jen tak neprofoukne, nepromokne a údržba je také jednoduchá. 


Minule jsem vám psala, že už mám téměř hotovou i druhou vestu. Tak tady jsou obě v plné své kráse :-) 


Pokud byste si chtěli takovouto vestu pro malou fešandu uháčkovat, tak návod najdete ZDE na blogu.



Chtěla bych zase trochu chobotničkovat. Tentokrát asi pro mou srdcovku - Apolináře. První chapadlinka je již hotová a druhá čeká na chapadla. Určitě do balíčku udělám více jak dvě.  



Tyto batikové příze od Alize jsou nádherné. Mám jich ještě dost, tak se to háčkuje jedna radost. 
Navíc čekám balíček přízí na purpurové tvoření - tomu bych se chtěla věnovat v příštím týdnu. Snad dorazí brzy. Určitě vám o tom napíši, však mne znáte :-)


Handmade spa - to jsou drobné výrobky, které mne baví a navíc jsou praktické. Určitě jich brzy pár najdete i na mém Fleru.  Nyní si samotní můžete uháčkovat houbu podle návodu ZDE



Houbu jsem navíc doplnila sadami tampónků ve dvou variantách.



A abych si vše nenechávala jen pro sebe (a vy jste nemuseli čekat, až bude možné objednávat), tak si můžete o tuto sadu na blogu zasoutěžit. Mrkněte ZDE.



Stále mne trápí dutiny, a tak je šití trochu náročnější (narovinu, naklonit se nad strojem je trochu náročnější), ale když se mi uleví, tak samozřejmě na stroj nezapomínám. Kromě softhellek tedy tento týden vznikly ještě dvě sady podzimních homelesek s nákrčníky na přání. 



Látka se zvířátky je moc krásná. ale musím dávat veliký pozor, abych ji správně položila a nebyla "vzhůru nohama" :-) 




Z této látky jsem si kdysi chtěla ušít šaty, ale objednala jsem jen malý kousek. Nevadí, i tak je nádherná a právě na tuto sadu je ideální.



A již mám střiženo na další sadu - taktéž na přání. Takže příští týden se máte zase na co těšit :-)



SHARE:

6 komentářů

  1. Opět dobře využitý týden. :-) Kalhoty jsou prďácký. Moc se mi líbí barevný softhell. A melírované vestičky také namají chybu. Tak plodný další týden. ;-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Dneska dorazil nový softhell, tak budou určitě brzy další gatě do sbírky :-)

      Vymazat
  2. Kalhoty jsou nádherné. Ty tlapičky tomu daly šťavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Mě se právě ty reflexy také moc líbí - jsou jednoduché, pěkné a navíc praktické :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig