sobota 2. prosince 2017

DIY: AE stylový adventní věnec s "bábovkovým" korpusem

Pěkný sobotní večer,

advent je tu a s ním i krásné tradice. Každý je má samozřejmě i svým způsobem upravené, ale to podle mne vůbec nevadí.,,,


V uplynulých letech jsem dělala adventní věnce látkové či s vlnou a vynechávala jsem větvičky - nechtěla jsem, aby mi opadávaly, jak byly holky malé a mohly je strkat do pusy apod. Letos jsem si řekla, že půjdu zase do klasiky. No tedy klasiky....
Před časem jsem zahlédla úžasný nápad, jak jako spodní korpus využít kovovou formu na bábovku. Od té chvíle mne "to" nepustilo a rovnou jsem postup svého tvoření zdokumentovala. Třeba by to pro vás mohl být na zítřek fajn tip.


Jako základ budete tedy potřebovat zmíněnou formu a Florex na aranžování rostlin (zakoupíte v každém květinářství za cenu do cca 50,-   Dále pak chvojí, ozdoby (ze dřeva, sušené ovoce, ořechy, skořici, kávová zrnka...), stuhy a svíčky. 


Florex jde jednoduše krájet, a tak jej rozdělte a vyplňte formu.


Větvičky (kratší) zapichujte do florexhu a vyplňte jimi celou formu tak, aby nebyly příliš vidět mezery.



Je na každém, jak následně bude zdobit. Mne samozřejmě hodně pomáhaly holky, a tak jsme výběr nechala na nich a jen pomáhala.

Tip: moc hezky vypadají ozdobičky vytvořené z voskových plátů pomocí vykrajovátek na cukroví.



Někam se mi letos podařilo "zašantročit" nápichy na svíčky (smaozřejmě jsem to zjistila na poslední chvíli), a tak jsem trochu zaimprovizovala - vzala jsem obyčejný malý talířek a položila jej doprostřed věnce. A podtácek je hotov.


Svíčky jsem pak pro efekt svázala mašlí.


Jelikož jsou ale svíčky i mašle světlé a na bílém talířku se ztrácely, vysypala jsem celý talířek kávovými zrnky. Musím říct, že i tato druhá "svíčková improvizace" se mi ve výsledku hodně líbí. 


K lepení jsme s holkama použily klasickou tavnou pistoli a opravdu hodně se vyřádily.


Z výsledku jsem, přiznám se bez vytáček, nadšená :-)






A jaký adventní věnec budete mít letos vy? 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig