sobota 20. ledna 2018

DIY: Dětský týdenní rozvrh

Pěkné odpoledne,

V týdnu jsme s holkama vymýšlely, čím se zabavíme. Jelikož byly nemocné, tak na procházky venku to nebylo a musely jsme si "vystačit" s domácím tvořením.

Holky jsou nástěnkové a zároveň hodně rády pomáhají doma, a tak jsme to spojily. Možná to může být tip i pro vás.... :-)

Původní myšelenka byla, že si uděláme takový ala školní rozvrh a do něj nalepíme nálepky s činnostmi na ten každý den. 
Nálepky jsem pořizovala myslím kdysi v Lidlu či Kiku asi za 30,-



Na PC jsme si napsaly jednotlivé dny v týdnu plus další políčka k tomu a vše jsem vytiskla. Holky si pak lehce části vymalovaly. 


Jako podložku - nástěnku, jsme použily klasický karton a nazdobily jej pomocí ozdobných kolíčků a knoflíčků. Zvolila jsem nakonec přidělání pomocí provázku - no jednodše jsem je přišila :-)


I jsem vyhrabala zbyteček sovích washi pásek na zdobení...



A protože na nástěnce zbylo ještě kousek místa, tak mne napadlo, že holkám na papírky připravím "úkoly dne", které můžeme měnit podle situace a potřeby. Jde např. o úklid pokojíčku, pomoc při vaření, prostírání stolu (to je baví obě a pokaždé se hádají, která má službu)...


Holky si pak vylepily k jednotlivym dnům nálepky s činnostmi (a zbylé nálepky použily na ozdobu nástěnky). Sice to vypadá  chaoticky, ale prý v tom mají řád. Třeba nálepka dráčka znamená, že pomáhají s krmením zvýřátek, pak tu máme kytičky, tanečnici...


Úkoly jsou připnuty do kolíčků, a tak je můžeme střídat či časem přidat, vyměnit apod.



Co vaše děti, také je baví něco organizovat či plánovat? :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig