úterý 9. ledna 2018

Tvořivý týden #1 v roce 2018

Pěknou úterní večer, tvořivci,

doufám, že jste si už nemysleli, že v tomto roce ukončím tvořivé reporty... :-) Naopak, hodně mě baví a snad jsou i vám sem tam inspirací. Nápadů mám spoustu, a tak hurá na ten první lednový týden.

Opět jsme s holkama vytáhly mýdlařinu. Tentokrát jsme udělaly mýdla s bambuckým máslem a cappuccino vůní. Jsou úžasná. Sem tam je i přidávám jako dárek k objednávkám. Inu, baví mě vás rozmazlovat :-) 



Od Ježíška holky dostaly moc hezkou knížku o zahrádkách pro víly, a tak jsme se také do jedné pustili. Tedy vlastně do dvou, protože každá z holek si chtěla udělat svou.


Součástí knížky byly figurky víly, motýlka, pár kamínků, mech a vílí prach (třpytky). Přidaly jsme do tvoření i květináč My Fairy Garden, který jsem holkám pořídíla před časem a květinky ze semínek nám nějak nevyrosly. 


Původně jsem chtěla jako živé květiny pořídit nějaké sukulenty. Přecijen jsou nejenom krásné, ale i mají větší šanci přežít naši péči. Ovšem v květinářství nás lehce překvapili, protože vše bylo vyprodané. Jediné volné byly okrasné břečťany. Jsou nádherné a zahrádky krásně dokreslují. Ovšem na jak dlouho, to opravdu neumím říct :-)




Holky navíc přidaly ještě další ozdobné kamínky a sněhová sněžítka, co objevily ve dárkové části květinářství :-)


Jako dárek pro jednu mladou slečnu jsem po novém roce uháčkovala tuto houmlesku. Příze YarnArt, ze které je vyrobena, je úžasně jemná a zároveň příjemně hřejivá. Velice dobře se s ní pracuje. 



A protože se mi s přízí pracovalo opravdu moc dobře, tak jsme ze zbytku uháčkovala ještě jednu čapku o něco mneší a se střapci na ozdobu. O ni si aktuálně můžete zasoutěžit na mém Facebooku


Před pár měsíci jsem v jedné tvořivé skupince na FB zahlédla pletací mlýnek Addi Express. Docela mě to zaujalo, ale bála jsem se, že bych na něj neměla čas, a tak jsem jeho pořízení odložila. Ale stále jsem se k němu vracela, koukal na videa. A jelikož mám doma i pletací kruhy, tak jsem se snažila (sama sobě) vysvětlit, že ho opravdu nepotřebuji... :-)
 No ale nebudu to "okecávat", pak jsem viděla čapky z mlýnku od Krampolínky a rozhoupala jsem se.


Mlýnek mi dorazil minulý týden a já jej hned při nejbližší příležitosti musela vyzkoušet. Vzala jsem si na to přízi Read Heart Lisa a i když je čepička moc hezká, tak z této příze je vcelku kluzká a více se vytahuje. Ovšem samotné zpracování je moc hezké a líbí se mi. 



Na druhý pokus jsem vzala přízi Vlna Hep Tulip a rozdíl je opravdu znatelný. I v tom, jak ji pobírá mlýnek sám o sobě. Čepička z ní je úžasná - měkká, příjemná, teplá... Jednu jsem udělala švagrové, aby měla na hory a již motám další. Myslím (ale pssst), že se dočkáte i nějaké soutěže a jednoho či dvou kousků na e-shop... :-)


Jak hodláte tvořit v tomto roce, co vaše plány? :-)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig