neděle 14. ledna 2018

Tvořivý týden #2

Pěknou neděli, tvořivci,

tak jsem si tak nedávno říkala, že jsme se prochrchlali doma až do vánočního období a snad už bude klid, ale musím to trochu změnit - asi se prochrchláme až do jara. Ale když už jsme tedy doma zabaleni všichni pod dekou, nedá mi to stejně po háčku, mlýnku či sem tam šicím stroji sednu....

Mlýnkování mě hodně chytlo. Je to zas něco jiného, a tak většinu večerů u TV teď ještě navíc točím mlýnkem. Moc se mi líbí vrobky z vlny Tulip, a tak jsem vám hnedky udělala i něco na e-shop.


Prvním e-shop kouskem je houmleska s přeloženým lemem. Je příjemně teplá, jemná a nadýchaná. Velikostně pro dospělého či starší dítko.






Pro menší děti jsem houmlesky ještě  "dotunila" stahovacím provázkem. Mohou je tak nosit děti od 3 let, ale po úplném uvolnění provázku (či jeho vytažení), je hravě natáhne na hlavu i dospělý. Jen na délku je kratší než předchozí houmeleska, a tak, není vyloženě typově "ala šmoula", pokud ji nosí dospelý člověk. 




Přišlo mi pár mailů s dotazy na dopňky pro morčátka. Na e-shopu bylo totiž téměř vše vyprodáno. A tak jsem během týdne ušila pár kousků, včera a dnes nafotila a už máte opětz čeho vybírat.


Novinkou jsou malé válecí dečky pro morčátka. Ty naše - hlavně Šmudlík, se na nich rádi vyvalují ve chvílích, kdy jim je na tulipytlíky teplo. Jsou tak akorát na jejich malá tělíčka a díky vy vatelínu, který je uvnitř, je nikde nic netlačí.



Nerada vyhazuji odstřižky látek obecně, ale zároveň mám kolikrát kusy o velikosti papíru A3, které už nevím, na co použít. No nyní už vím... :-)


A samozřejmě nemohou chybět tulipytlíky. Udělala jsem dva druhy podle fleece. Špatně jsem se totiž při objednávce podívala a objednala i více metrů fleecu s kratším chlupem a naopak méně s dlouhým. Vubec to nevadí ve finále.



Co mám odsledováno, tak náš skinník Burák má rád ty tulipytlíky s vyšším chlupem. Ale minky látkou (která je podobná tomuto fleecu s nižším chlupem) rozhodně nepohrdne, naopak. Pokud je v místnosti větší teplo, tak volí válecí dečku, sasanku a nebo práve minky tulipytlík. Naopak chlupáč Šmudla má raději minky či nižší fleece. Každý je nějaký a já i podle nich rozšiřuji e-shop pro vás :-)







Za to, že budou holky vzorné pacienty, jsem jim slíbila nové čepice. No a co myslíte, udržet je pod dekou ve chvílích, kdy jim je lépe, je trochu nadlidský úkol. Ovšem čepičky - a tentokrát se dvěma chlupatýma bambulema, mají stejně. Udělala jsem je trochu větší, protože je chci ještě podšít.





Kamarádka čeká každým dnem prcka, a tak jsem pro ni ušila malé překvapení. Aktuálně je již pár dní na cestě k ní, tak snad dorazí dříve než mimčo :-)




Tak a já si jdu uvařit čaj s citronem, rýmovníkovým sirupem a zalézt k TV. A asi si k tomu vezmu mlýnek. Co vy? :-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Ahojky, koukám, jaký jsi vzorný pacient a našla sis prima zábavu, čepice jsou moc hezké. :-) Tak ať již bacilky neptrápí! Prosím, jak děláš sirup z rýmovníku? Díky. Pěkný zbytek neděle. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Namísto s háčkem, teď každý večer točím u TV mlýnkem :-) Rýmovníkový sirup jsem dělala vařený podle tohoto receptu: http://www.portalprozeny.cz/clanek/domaci-sirup-z-rymovniku-vyleci-podzimni-neduhy

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig