neděle 28. ledna 2018

Tvořivý týden #4

Hezký nedělní večer, tvořivci,

tento týden se nesl opět ve znamení mlýnkovek, takže ta ukázka bude taková hooodně podobná, ale udělala jsem i malou (šicí) odbočku...

Čapky na mlýnku jsou pro mne teď opravdu velikou zábavou. Zároveň se mi líbí i jako možný dárek pro kohokoli blízkého. Jsou originální, barevně je mohu odlišit a vyhrát si mohu také s délkou, ohrnutím či stylem. 


Čapky z merina jsou velice jemné a lehké a myslím, že nejideálnější budou na mírnější zimu či na jaro (nebo podzim). Díky lemu - a to platí pro všechny ohrnuté, o něco lépe chrání uši před nafoukáním.



Jestli je nějaká vlna, že které mlýnkuji nejraději, pak je to Tulip. Čepičky jsou nádherně nadýchané, měkkoučké a hřejivé. Pro děti bych řekla, že jsou na podzim, teplejší zimu či jaro - jednoduše, ne do velikých mrazů, to jim čapky podšívám fleecem. Já jakožto dospělý s ní ale nemám problém ani ve větší zimě.



Premiéru na mlýnku měla příze Alize Cotton Gold Batik. Čapky z ní jsou jemnější, lehčí, a tak ne teplejší podzim či jaro. Díky batikování je každá naprosto jiná a originál.


Tyto dvě jsou ze dvou klubíček stejného odstínu. Je krásně vidět, že záleží na otočení a zrovna dané skladbě barev v rámci "batikování".



Tento týden jsem ušila pár válecích deček mro morčátka se sovičkovým vzorem. Ale jelikož jsem je ihned odesílala, podařilo se mi zapomenout je vyfotit. No nevadí :-)

Co jsem ale vyfotit nezapomněla. To jsou dvě Do-Do nákupky, které jsem ušila pro dvě cácorky. Do-Do (dodělej doma) jsou z látky, kterou lze pomocí fixek na textil vybarvit. 



Obě tašky jsou stejné - z jedné strany motiv teepee a z druhé princezny. 


Po delší době jsem ušila i kousek pro Duomamas :-) 


Tak a já jdu zase k mlýnku - zkouším jednu novinku a na týden chystám i něco pro vás :-) 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig