pondělí 1. ledna 2018

Tvořivý týden #52

Hezký nový rok, tvořivci,

tento poslední tvořivý reportík roku 2017 jsem měla nachystaný již na včerejšek - tedy fotografie. Ale protože jsem se vrhla na háčkování panenky a počítač úplně odložila, bude až dnes.

Takže vzhůru na to, co se v tom posledním týdnu v mé dílničce zrodilo.


Uplynulý týden jsem se snažila nejenom vyrábět, ale sepsat i pár návodů zde na blog- takový malý dáreček na vánoční svátky. Jedním z výrobků byly tyto dva šátky pro holky - nějak letos jedeme více na šátcích oproti šálám či nákrčníkům. Návod na takový šátek naleznete ZDE. Já jsem k němu ještě nakonec přidělala culíkaté úvazy, aby se i holkám samotným dobře vázal. Díky použité barevné přízi vypadají moc hezky a každý, byť jsou si velice podobné, je jiný. 





Na e-shopu jsem udělala menší slevovou akci do konce roku, a protože se vyprodaly všechny tulipytlíky, ještě jsem jich pár přidělala. Zase v nových motivech. 










...mé milované sovičky, ty nemohou chybět ani na tulipytlících.... :-)







Delší dobu jsem uvažovala, že bych udělala i tulipytlíky pro malé pejsky či kočičky. Pak mi přišlo i pár dotazů a neodolala jsem - jsou tam. Prozatím dva. Tyto jsou, oproti morčecím, celofleecové, ale s tím rozdílem, že jde o kombinaci fleecu s dlouhým a s krátkým chlupem.






Použít jde i jako deka či pelíšek... :-)


Tyto čapky jste už u mne viděli - dvě jsem dělala holkám a o jednu jste soutěžili na FB. Měla jsem ještě zbytek této vlny - mimochodem Kartopu Lake je úžasná a ještě určitě zase pořídím, a tak jsem udělala ještě i jednu pro neteř. Návod na ni naleznete ZDE


A aby si ji ty naše holky poznaly, má každá různé barvy knoflíčků. Navíc jsem ji ještě nakonec podšila hřejivou minky látkou. 



A aby synovci nebylo líto že holky mají nové čapky, tak i ten dostane novou - zase trošku jinou :-)



Přízi Lada Luxus jsem pořizovala loni původně na svou čepici. nějak jsem se k tomu nedostala a letos jsem si uháčkovala šedou, a tak jsem udělala jednu čapku s bambulí i na e-shop. Je už tedy prodaná, ale jakmile dorazí nové bambule, tak bych určitě ještě ráda jednu až dvě uháčkovala :-)





No a teď už ta zmíněná panenka. Pokud někdy zavítáte na můj Pinterest profil, tak víte, že se mi hrozně líbí látkové i háčkované panenky. Dva dny zpět jsem si řekla, že bych jednu měla ještě v tom roce 2017 udělat. A dala jsem se do práce...


Neháčkovala jsem podle návodu - prostě jsem si tak nějak poskládala ty vše možné, co jsem na netu viděla, a vytvořila si představu vlastní. samozřejmě to byla typovačka, co se jednotlivých částí týče - aby k sobě vše sedělo. Holky mi ji již zabavily s tím, že se bude jmenovat Emi (opravdu netuším důvod nebo kde to vzaly).  Určitě nezůstanu u jedné, a tak třeba jednou i postup nafotím a sepíši, ale dejte mi nějaký ten týden ještě k dobru :-)




A vzhůru do tvořivého roku 2018! :-)
SHARE:

4 komentáře

  1. Panenka se Ti opravdu moc povedla, tak jako vše ostatní... :-)Přeji Ti spoustu nových nápadů, ať máš stále co dělat. ;-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Nápadů mám hodně, ještě ten čas, ale to se také postupně najde :-)

      Vymazat
  2. Do šátku se určitě v brzké době pustím...tento týden byl bez tvoření...bohužel učení zabralo většinu času :(
    Ta panenka je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Však jak se říká "zítra je taky den", takže věřím, že brzy zase na tvoření budeš mít čas a určitě to doženeš :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig