sobota 10. února 2018

Chvilka v kuchyni #4

Pěkné sobotní odpoledne,

chcete zase na chvilku nahlédnout do mé kuchyně? Tak jdeme na to... :-)


Polévky, ty milujeme - však je to také základ. Nejčastěji to jsou u nás různé vývary - no nejvíce masové. Ale nebojím se ani "jen bujonu", když je spěch. Navíc sem tam se stane, že nám dojdou těstoviny do polévky, takže musíme zaimprovizovat. Nějak jsem postupem času zjistila, že to vlastně nikomu nevadí, protože je důležité, že je polévka tak akorát hustá (rozuměj, stojí v ní lžíce).


Jednou za čas, když narazím v masně na pěkný kousek uzeného, tak na vývar použiji právě ten. Nejčastěji k němu přidám zeleninu a po cca 2,5 hodinách vaření přidám rýži (namísto těstovin). 


Oblíbenci v podobě francouzských brambor minulý týden nechyběli. Jednoduché, výborné a vcelku rychlé jídlo, které mají rády i holky.


Ruku nahoru, kdo máte rádi lívance. My na všemožné způsoby a většinou nechybí o víkendu na snídaňovém stole. 



V Rakousku jsem pořídla tuto vanilkovou omáčku a povím vám, že není vůbec špatná. Na lívance jako dělaná - není přeslazená ani vanilkou převoněná, velice dobře podbarvuje výslednou chuť. Mňamka!


Je vám jasné, že minulý týden nechyběly houstčky? Dělala jsem je dokonce dvakrát (chtěla jsem přinést něco nového na týmovou snídani :-) ) a jednou ještě v podobě kaiserek. 




S domácí marmeládou od kamarádky jsou výborné. I když většinou je mám ráda klasicky "na slano, tak i sladká kombinace je super - takové to, kdy si vzpomenete na dětství a prázdniny u babiček :-) 


Po menší pauze jsem začala opět péct kváskový chléb. Jdu na něj trochu jinak - překládám pořádně a nechávám díle kynout. Navíc opravdu poctivě nařezávám. Na výsledku je to pravdu znát. Je jemnější, mekký, s křupavou kůrkou a i vydrží déle čerstvý.



Mužské okénko je tentokrát v podobě rýžových nudlí s tuňákem, mrkví, mandlemi a smetanou. Bylo to výborné a i holky (které jsou vcelku vybíravé) vylízaly talíř. Doslova :-) 


Aaaa bábovka... ta nikdy nezklame. Udělala jsem ji z  1/3 ze špaldové mouky a byla výborná. Trochu hutnější, ale to nevadí. Jako "bonus" jsem do ní dala pár lžiček nutely.


Tak a já už pro vás pomalu připravuji další ze série těchto článků. Musím říct, že mě to hodně baví a doufám, že vás také :-) 


SHARE:

4 komentáře

  1. Francouzské brambory a lívance mám také ráda. Těstoviny v polévce vidím poprvé :-D my doma jedeme klasiku nudle nebo domácí drobení :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou také máme polévkovou klasicku s nudlema, ale když dojdou, tak nikdo ani neremcá, když tam nasypu nějaké jiné těstoviny :-)

      Vymazat
  2. Francouzské brambory...už vím, co bude zítra k obědu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig