neděle 1. dubna 2018

Tvořivý týden #13

Hezký nedělní večer, tvořivci,

musím přiznat, že jsem se tolik těšila na ty čtyři dny volna, až jsem teď trochu zklamaná, jak rychle utekly - minimálně ty tři, uvidíme zítřek.... :-)

Řekla jsem si, že už by to chtělo, abych konečně pořádně prozkoušela overlock, který jsem dostala k Vánocům. Jedním slovek - je úžasný. Krásně šije, je tichý, rychlý a ty stehy z něj... no říkám si, že jsem hloupá, když jsem tak dlouho otálela. Ale teď to pěkně napravím. Když nepočítám pár kousků sešité látky na zkušenou, byly prvními výrobky dvě čapky pro malé cácorky. Dělala jsem je na přání pro jejich babičku. 



No a protože mne to tak chytlo, sáhla jsem po Ottobre, který mám již pomalu rok a dala se do vytahování střihu....


...a řeknu vám, že jsem byla opravdu odhodlaná ty softchellové kabátky ušít. Jenže to bych nesměla mít málo látky. Vystačilo by mi to na jeden či dva bez rukávů. Inu ani jedna varianta nepřicházela v uváhu...


K háčku jsem také sedla. Chtěla jsem si již před časem udělat nějaké nové prostírání na stůl. Nakonec jsem zvolila toto kruhové do středu stolu. Udělala jsem rovnou tři kusy z šedé barvy - dva mám totiž jako dárek. 

 

 


A jelikož se mi moc líbí, udělala jsem si ještě dva v mint barvě. Navíc si říkám, že vám třeba udělám časem i nějaký na e-shop. Chcete?

 

Stroj mne ale teď láká o něco více než háček, a tak jsem si udělala chlebo - kapsy ze lněného plátna. Jsou to opravdu jen klasické látkové pytlíky (kapsy), do kterých chléb zabalíte. Vypadá to moc hezky a pokud třeba vezete někomu chléb jako dárek, určitě je toto chodné balení. Zítra bude i jeden kousek na e-shopu :-)


 

 

Za pár dní budu posílat do Ústí balíček pro Nedoklubko. Bude v něm i tato barevná chapadlinka. 



Netvořila jsem ale jen já - vyráběly i holky ve školce a já jsem na ně moc hrdá. Máme totiž díky nim doma krásnou velikonoční výzdobu. 



Mám pro holky ještě rozešité šatičky - to aby je zítra beránek nepo... , ale ty vám ukáži až příště. Ještě je jdu olemovat :-) 

Dobrou s kobrou, tvořivci! :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig