úterý 10. dubna 2018

Tvořivý týden #14

Hezké úterní odpoledne,

říkám si, že už není čas lenošit a chce to taky trochu tvořit....

Většina věcí jsem "stihla" vyrobit o velikonoční pondělí. Samozřejmě, že to tvoření není závod, ale jen jsem si v to pondělí říkala "sakra, já jedu, to toho bude hotovo hodně..." No ale člověk míní... známe to. V úterý večer už jsem lehla se zimnicí a o dva dny později si dobrovolně došla pro antibiotika - záněte dutin, vítej po půl roce zpět. Grrrr....

Ale zpět k tvoření.

Velice ráda dávám své výrobky jako dárek - a to nejen ty vyloženě trvanlivé, ale i takové ty na zub. Tentokrát jsem udělala jednu "pánskou dárkovou krabičku". Kromě prostírání uháčkovaného ze špagátů v ní byly marmeláda, sirup, mýdlo a domácí chléb ve stylovém chlebopytlíku. 



Doki holky milují už asi dva roky. Pohádky máme nakoukané všechny, umí je odříkat... a tak když jsem viděla látkový panel s jejím motivem, bylo jasné, že jej potřebujeme. Šatičky jsem si udělala podle střihu z Ottobre a látky různě nakombinovala - jednoduše jsem neměla na dvoje stejné šaty a každá z holek si vybrala, jak chce mít řešený přední díl a zadní.




Lemování jsem udělala úplně obyčejné overlockem. Vím, že se to na jednu stranu tak nedělá, ale popravdě se mi tyto "přiznané stehy" - zejména bílé na černé, moc líbí....:-)



Zkusila jsem z Ottobre ještě jedny čapky (tedy vlastně dvoje). jsou z teplákoviny, dvojité a já vám nevím. Jsou hezké, ale jak miluji houmleskový styl, tak příští to bude chtít udělat delší.



Po proleženém týdnu jsem o víkendu vzala ještě mlýnek a uháčkovala jednu mlýnkovku se sovičkou. Je prozatím volná a najdete ji na e-shopu.

 

 

Tak a jelikož mám od včera nastříháno, jdu chviličku je stroji.... :-) Pěkný zbytek dne!
SHARE:

2 komentáře

  1. Ahojky, jsi pilná jako ty včelky co je vytáhlo sluníčko ven z úlů... Vše máš moc hezké, hlavně ty šatičky jsou kouzelné. :-) Měj krásné sluníčkové dny. :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji opět za krásnou pochvalu. Šatiček není nikdy dost, takže určitě brzy zase nějaké udělám :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig