čtvrtek 31. května 2018

Chvilka v kuchyni #19

Pěkný večer,

dnes bychom si mohli dát naše pravidelné kuchyňské okénko. Co říkáte?

Začneme tedy klasicky polévkou....
Poslední dny je docela teplo, a tak od polévek trochu upouštíme. Případně hutnou polévkou nahrazuji i druhé jídlo. Záleží na situaci. Ale třeba kmínovka s bramborem a krupičkou je rozhodně jednou z těch, co dokáží dobře zasytit.




Grilování milujeme. Jak je možnost, tak hned něco házíme na gril. Máte to také tak? My tak nejčastěji řešíme večeře.. :-)


Mužské okénko bylo tentokrát ve znamení hamburgeru. Byl výborný a přitom to byl "burgr co dům (lednice) dal" :-) 


Opečené vepřové steaky s domácími širokými hranolkami je naprosto jednoduché a moc dobré jídlo. Mě k úplné spokojenosti chyběla už jen tatarka, kterou jsem jak na potvoru neměla :-) 


Vepřové steaky jsme nakonec měli i k nedělnímu obědu. Jako přílohu jsem ale zvolila grilovanou mrkev s celerem a čerstvě upečený domácí chléb.


A když už jsem zmínila ten chléb, tak takto vypadal v celé své kráse. Klasický ala Šumava z pšeničné mouky a žitného kvásku. To je jednoduchá klasika, co nikdy neomrzí. 


Škvarkovky jsme si poslední dobou hodně oblíbili, a tak je dělám teď vcelku často. Je to výborná slaná svačina na víkendové odpoledne. 


Stejně tak palačinkování se nás drží - nejlépe mazané nutelou, posypané ovocem a se zmrzlinou. Uznejte, že snad není lepší sladké večeře... :-) 


A jelikož jsme měli chuť i na dortík - a upřímně, mne se i líbí to, že o víkendu sáhnu do ledničky a je v ní neco dobrého ke kávě, tak jsem udělala rychlý smetanový dort. Recept na něj najdete ZDE.


Určitě jste si všimli, že vše možné kvete, a tak to zpracovávám na sirupy či šťávy. Tentokrát jsem udělala bezový sirup. Co vám budu povídat, polovičku už máme vypitou :-) 


A to je vše tak nějak :-) Co jste minulý týden vařili vy?
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig