pondělí 18. června 2018

Chvilka v kuchyni #22

Pěkný večer,

račte na skok do mé kuchyně a třeba se inspirujete, když nebudete zrovna vědět, co rychlého, dobrého a málo náročného uvařit... :-)

Tentokrát si ten vývar neodpustím. Tento  je totiž z hovězího masa a vařený přes pět hodin v pomalém hrnci. Mňam. Pokud máte možnost, tak určitě jednou za čas přijde pomalu vařený vývar k chuti.


Minulý týden byl "vajíčkový". Já je miluji na všechny možné způsoby, ale poslední dobou mi po nich trochu stávkoval žlučník. Tentokrát jsem to ale riskla a opravdu jsem si pochutnala. Nejprve jen obyčejné se slaninou...


... a o pár dní později s kuřecí šunkou a zeleninovou směsí. Povím vám, že i tak "obyčejné" jídlo může být výborné.


Rychlý karbanátek z hovězího masa a opečené brambory, to je fajn kombinace k večeři. 


Konečně dozrávají první cukety, a tak začínáme s jejich grilováním či pečením. Jako příloha jsou výborné.


Mám moc ráda zeleninu (ano, je to tak, i když o tom moc nemluvím :-) ), a tak si sem tam udělám i salát. Třeba z okurky, papriky, rajčete, balkánského sýra a šunky. Obyčejné, jednoduché, ale dobré... :-) 


A když ne v "salátové formě" , tak si jen tak uděláme zobací zeleninový talířek. Klidně večer k televizi...


Minule jsem vám jej zapomněla ukázat, protože jsem zapomněla stáhnout fotografie, a tak až nyní - smetanový dortík. Sušenkový korpus z Esíček, jahody a smetana ztužená želatinou... výborné a jak vidíte, dělala jsem ve dvojí verzi :-) 



V neděli jsme vstali s tím, že  vlastně nemáme nic na snídani. A tak jsem se uchýlila k palačinkám. Tentokrát z pohankové mouky a potřené domácí jahodovou marmeládou. 



Kouknu na strom, květinu či jinou rostlinu a přemýšlím, zda jde udělat sirup.... :-) poprvé jsem zkusila levandulový. Je moc dobrý, jen jsem použila třinový cukr, a tak je barva hodně tmavá... Na chuti mu to včak neubítá, naopak mu třninový cukr dodal říz. 


Co jste v uplynulém týdnu vařili vy? Pochlubte se :-) 
SHARE:

4 komentáře

  1. Zrovna dneska si chystám udělat vajíčka s opečeným celozrnným toastem :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Levandulový sirup? Kde jste splašila levandule?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěstuji si vlastní na zahrádce. Je to moje láska, která mi sice z poloviny vždycky vymrzne, ale dosazuji a pak zkouším, co z nich jde :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig