středa 25. července 2018

Chvilka v kuchyni #27

Pěkný večer,

v těchto vedrech se zrovna moc k plotně nehrnu a snažím se o naprosté rychlovky či něco, u čeho přímo nemusím stát a vaří se to samo. Můžete se inspieovat... :-)




Polévky si neodpoušíme ani v tomto počasí. Přes týden je dělám většinou k večeři a o víkendu klasicky jako první chod. Hodně jsme si oblíbili čočku, a tak ji často přidávám právě do polévek. Zejména tu červenou. Tentokrát jse udělala vývarovou s trochou zeleniny, červené čočky a polenty. Mňamka!


My je prose milujeme - ano, mluvím o francouzských ramborách. A tak když je chvilka, ráda je upeču.


Stejně tak pečené kuře. Nejčastěji jej peču jen na nižší stupen cca 2 hodiny pod alobalem a průběžně polévám výpekem (před pečením podlévám kuře trochou vody). Poté, na poslední pů hodinu, sundám alobal a nechám dopéct křupavou kůrku. S novými bramborami, které polévám výpekem, je to naprosto jednoduché, ale famózní jídlo.


Vývary jsou moje vášen, a to zejména od doby, co mám pomalu vařící hrnec. Vše do něj naskládáte podle chuti, zalijete vodou a vaříte několik hodin. Během toho si toto vaření nežádá vaši asistenci, takže máte čas se věnovat čemukoli jinému.


Vývar pak, kromě na polévku, používám i do těstovin, Jednoduše se snažím z x-hodinového vaření vytěžit maximum :-)


A když už není nálada na vaření, tak se večeře sfoukne toustem se šunkou, sýrem a kečupem ...


... nebo salátem s hromadou sýra. 


Kvásek teď krmím poctivě jednou až dvakrát týdně, takže chléb máme tím pádem pravidelně. Trochu i experimentuji s různými semínky, tento je z kombinace slunečnice, dýně a lněného semínka. 


Lehký koláč není nikdy na škodu. Tento je s mandarinkovou šlehačkou a recept na něj vám již pomalu sepisuji :-) 


Stočila jsem svou první kombuchu. Sice není tak šumivá jako ta kupována, ale je moc dobrá (no mám ji již téměř vypitou). Už pěstuji další a ihned potom vám sepíši své postřehy...


A to máme pro tentokrát vše. Podělte se se mnou o tipy na rychlá jídla, která nyní vaříte :-)
SHARE:

4 komentáře

  1. to je bezvadný! :) miluju vývary, pečené kuře a vařenou kukuřici a saláty ani nemluvím!
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem se dobře trefila do vkusu chuťových buněk :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Přesně, je to navíc taková jistota, když se člověku nechce vyvařovat :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig