čtvrtek 2. srpna 2018

Adina Mandlová vzpomíná

Hezký večer,

jsem milovníkem filmů pro pamětníky a kdykoli mám možnost a chvíli času, ráda se na nějaký podívám. A samozřejmě i velice obdivuji herce té doby. Mám své oblíbence, mezi které patří Adina Mandlová, a tak když jsem na Audiotece narazla na tuto audioknihu, neodolala jsem.


Životopis Adiny Mandlové jsem četla již před pár lety. Myslím, že by se dalo na její konto říci mnoho - od dětství, kdy byla nejprve v podstatě uctívána vlastním tatínkem, až po filmovou kariéru a zástup milenců věhlasných jmen. Co se jí nedá upřít je to, že byla jednoznačně velice zajímavou osobou. Myslím, že na svou dobu, měla "ostré lokty" a ne každému se to líbilo.... To je vlastně svým to, co na ni obdibuji. Nebála se vyčnívat z davu, jít si za svým (a netvrdím, že se vším souhlasím), protlouct ze životem...


Číst životopis je jedna věc, ale tato audiokniha je postavena do formy autentického rozhovoru, což je o to zajímavejší, protože slyšíte intonaci hlasu, víte, kdy s odpovědí váhá, promýšlí ji či naopak "vystřelí" bez rozmyslu. Já mám Adinu Mandlovou zaškatulkovanou do rolí "slečinek z vysoké třídy", jež mají vybrané chování a mluvu, a tak mívám tendence ji toto přisuzovat i v běžném životě. Ovšem díky této audioknize jsem "byla vrácena do reality". Protože ona byla normální člověk - nevšední, ale svým způsobem stejná jako mi ostatní, která nejde pro peprné slůvko daleko. 


Pokud máte tuto herečku rádi (nebo i třeba naopak nemáte), určitě tuto audioknihu doporučuji. Tak jako tak vám to pohled na tuto ženu určitým směrem posune.

Jste také milovníkem filmů pro pamětníky? Které herce máte nejraději?
SHARE:

3 komentáře

  1. Mám doma Dneska už se tomu směju. Nevím, zda je to ta kniha, kterou si četla. Ale nepřijde mi, že by byla nějaká malo osobní. Naopak v ní člověk najde dost z jejiho dost specifického humoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tu jsem také četla. Nemyslela jsem to tak, že by v ní nebylo dost osobních informací. Naopak ta kniha je psaná výborně, ale na této audioknize se mi líbilo to, že to není přednes jedné osoby či přečtená kniha, ale že je to "jen" čistě nahraný a nějak neupravený rozhovor. V tom to pro mne má to kouzlo.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig