středa 26. září 2018

Chvilka v kuchyni #36

Pěkný večer, kuchaříci,

tak jsem si říkala, jestli mám dnes kuchyňský report vůbec psát nebo ne. Ono totiž, když dvě hodiny stojíte nad marmeládou, tak už jídlo nechcete nějak ani vidět... :-) No ale nedalo mi to a už jsem tu...

Snídaně většinou řesíme jogurtem, musli, cornflakes či honey loops (ty nyní hodně vedou u holek) s mlékem. Víkendové lívance jsme v poslední době vyměnili za hrníčkové dortíky a docela se nás drží. A abych vám tu nefotila všechny (protože jich bylo vcelku dost - nejen snídaně, ale i svačiny jsou s nimi výborné), tak jen malá ukázka.


Dost se ochladilo, a tak polévky u nás získávají na větší oblibě než kdy jindy. I když tedy polévkujme i tak docela dost, tak v tomto období dělám zahuštěnější varianty. Třeba s bramborem, hráškem a polentou. Šlehané vajíčko k tomu, to je pomalu nutnost. 


A protože to vypadalo, že se o nás pokouší nějaký bacil, tak jsem v neděli udělala v pomalém hrnci kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a drobenkou. 


Těstoviny s vepřovými nudliškami a špenátem? Rychlá mňamka, co nezklame. 


Zeleninu dávám na stůl pravidelně. Jsem ráda, že zrovna kombinace okurka, rajče a olivy má u holek úspěch.


Pečené kuře - to je jedno z nejčastějších jídel, co holky chtějí, když se jich ptám, co mám vařit. Klidně jen tak s chlebem.


O víkendu si vzal kuchyni do parády muž. Jsem za to vždycky moc ráda, protože vaří moc dobře a navíc já mám pak čas něco vymýšlet s holkama nebo třeba zasednout ke stroji. 
Tentokrtá udělal výborné hamburgery...


... a těstoviny s masem, mrkví a jemným sosem. Byly výborné a i jsem si jich pár "ulila" na pondělní oběd do práce.


Můj taťka měl narozeniny, a tak jsem mu chtěla udělat trochu nevšení dort. Základem byl klasický nepečený cheesecake. Zdobila jsem pak ovocem a makronkami. Přiznám se, že makronkové bláznovství se mi úspěšně vyhýbá a zatím jsem se ani nedostala k jejich pečení (tyto jsou z Costa Coffee a jsou moc dobré), ale na dortu vypadají moc hezky. Holky mi pomáhaly, a tak dědovi na dort přihodily stříbrné bonbónkové perličky :-) 



A jako slaný "nedort" jsem taťkovi upekla škvarkovky, které má moc rád.


V minulém týdnu jsem i zkoušela různé novinky. Třeba oříškovou pomazánku, na kterou máte návod ZDE na blogu. 


Ano, jablka jsou stále aktuální, a tak jsem jich opět pár zavařila. Tentokrtá jsem do sklenic přihodila skořici a badyán.


Navíc jsem z jablek a dalšího ovoce udělala moc dobrý pečený čaj. Určitě jej také vyzoušejte. Psala jsem o něm ZDE.



A to by bylo pro uplynulý týden vše. 

Dobrou s kobrou! :-)
SHARE:

4 komentáře

  1. Ty jsi ale šikula! :) já se těším na příští rok, opravujeme baráček a budu si dělat pečené čaje, zavařovat, sbírat všechny plodiny a sušit :) a tak moc se těším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. My se právě budeme také stěhovat a zahradu budu mít hooodně porostlou vším možným, takže to teprve to mé kuchtění nabere grády :-)

      Vymazat
  2. Ten dortík se povedl :-) moc hezký!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. A zrovna tentokrát jsem se bála, že neztuhne. Docela mě napínal :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig