neděle 23. září 2018

Tvořivý týden #35

Pekný večer, tvořilci,

tak nám ten podzim začal - a opravdu pěkně podzimovatým počasím...přiznám se, že dneska jsem měla okamžiky, kdy se mi nic nechtělo a zalezla bych si pod deku. Nakonec jsem se ale přemohla, a tak jsme si s holkami užily lehce tvořící den... :-) 


Školkovky, to je nový tip šatiček, o kterém jsem dlouhou dobu přemýšlela a nyní jej také zhmotnila. Mají asymetrický střih a jak už název napovídá, jsou ideálním kouskem šatníku pro školkové parádnice. Prozatím je holky testují a určitě udělám i pár kousků na e-shop. Mám to jako jeden z plánů na říjen... :-)



Holky vymyslely, že i jedny šatičky musím udělat pro jejich mladší sestřenici. A mají pravdu, však je to další "testerka" a určitě ji udělají radost. Zejména díky oblíbené myšce Minnie.


I když jsou šatičky šité tak, že je poznat přední a zadní část, tak většinou našívám na přední část nějaký knoflíček. Ono děti kolilrát nestudují, kde je předek a kde zadek, ale knoflíček jim rychle napoví...


Látku s mořskými panami jsem měla schovanou už od začátku léta. Původně měla být na mikinky, ale nakonec jsme se dnes s holkami usmyslely, že další školkovky budou lepší. 


Nakombinovala jsem je se šedou teplákovinou a výsledek se mi moc líbí. Uvidím, kolik mi té látky ještě zbývá, ale možná právě ty by mohly být jedny ušité pro e-shop....


 

Holky jsou parádnice a já je moc ráda používám jako modelky. Jak lépe ty šatičky v akci představit, že? I když tedy většinou nafotím tak padesát záběrů a použitelné jsou sotva dva tři.... a to i podle nálady jedné či druhé z modelek :-) 


Rok dva zpět jsem na Pinterestu objevila úžasný motaný šátek. Následně, taktéž díky Pinterestu, jsem jej našla na Nitě všude i s návodem. Ten je výborně sepsaný a opravdu jednoduchá - já si jej tedy zase trochu upravila, ale tak decentně. A první dva kousky jsou na světě. 

 

Jako poutko jsem použila gumičku a knoflíky podlouhlé olivky, které se hodí ke všemu. 


Zamotávání chce trochu praxe, ale výsledek je super. Moc se mi líbí. Tyto dva už mají své majitelky - vezla jsem je jako dárek sestřenkám a doufám, že mě právě při zamotávání nebudou proklínat. Ale určitě plánuji další nejen pro mě, ale i pro vás. Ano další plánovaná novinka na říjen... :-) 

 

Je úžasné, jak se mi vrací zákazníci. Dva roky zpět jsem šila potahy na madla jedné mamince a nyní znovu pro další miminko. Děkuji, že se vracíte! 


Baví mě, když si vezmu háček a jen tak motám s tím, že mám jasnou představu, ale ne návod. Nejčastěji tak háčkuji hračky. Jsou to pak o to větší originály. Tuto panenku jsem uháčkovala pro neteřinku k narozeninám, tak jsem celá natěšená, jestli se jí bude líbit.



Mám ráda panenky ve stylu žárovek, které mají viditelné jen očička, ale nedalo mi to (a řeči doma byly silnější) a vyšila jsem i nosánek a pusinku... :-)


Košíček vždy potěší a hodí se na malé drobnosti. Tedy alespoň já to tak mám. A tak jsem jeden udělala pro tetu, za kterou jsme jeli včera na návštěvu :-)



No a protože to počasí dnes opravdu nebylo nic moc, tak i holky se daly do vyrábění. Samozřejmě v podzimním duchu. Pomalovaly polystyrenové dýně, které jsem před pár týdny koupila u Stoklasy ... 


... já oblepila košíček, který jsem v létě schovala po jahodách a společně jsme do něj daly vrbové proutí, sesbírané šišky, kaštany, zdobící podzimní komponenty, co jsem na jaře objednala z Aliexpresu a právě ty jejich malované dýně.


Mám vždy velkou radost, když je takové vyrábění baví a o to více je v tom povzbuzuji. I když nemyslete si, také to není vždy jednoduché a sluníčkové. Naopak se umíme  (všechny tři) pohádat, vztekat či dělat pěkný nepořádek. Ale výsledná radost je stejně ta hlavní.


A co na podzimní tvoření plánujete vy?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig