středa 10. října 2018

Chvilka v kuchyni #38

Hezký středeční večer,

tak nějak se postupně stalo pravidlem, že kuchyňské reporty z předešlého týdne vám sem davám ve středu. A to jsem původně plánovala, že to budou pondělníčky. No uvidíme časem. Prozatím vás zvu na malou inspirativní návštěvu do kuchyně.

Snažím se teď snídat každý den hned ráno a ne až dvě hodiny po probuzení. Jednak si říkám, že je to určitě zdravější (teda všude možně se to také piše...) a druhak, že dělám holkám radost, když s nimi po ránu u toho stolu sedím i já - dříve snídaly jen s tatínkem, já prostě nebyla zvyklá snídat ihned po probuzení a potřebuvala jsem alespon hodinu dvě ne rozjezd. 
Ano, přes ten týden tedy většinou mám něco napečeného nebo sáhnu jednoduše po mussli s jogurtem. O víkendu, to už snídáme tak nějak "na vidličku" a většinou na sladko. Což trochu tedy napovídá tomu, že mugcakové pobláznění nás stále neopustilo.



Na vývary nejčastěji používám pomalý hrnec. Táhnu jej cca 4 hodiny (podle masa) a doma se po nich můžeme (s prominutím) užrat. 


Kuřecí ze stehen či koster je takový standard, který zahřeje při sychravém počasí či uleví při viróze.


Já osobně mám ale velice ráda vývary z hovězího s kořenovou zeleninou. Ten tedy nechávám v hrnci tak 5-6 hodin. 


Holky chtěly dýňovovu polévku. Já neměla tentokrát tolik dýně (mimochodem v nejbližších dnech budu muset udělat do mrazáku zásoby z letošní úrody a nějak se mi do toho vůbec nechce), a tak jsem udělala více brambor, mrkve a petržele. Byla pak trochu "zemitější", ale moc dobrá. Určitě ji udělám zase někdy znovu. 


Těstoviny, vepřové maso a pesto. Nic víc a nic míň. I tak výborné!


Po delší době sekaná, kterou mi namíchali v oblíbeném řenictví. Byla výborná. Jen s novým bramborem, které jsem přelila trochou másla. 


Holky milují bramborovou kaši se šunkou. Ta se sice z nových brambor dělá opravdu nelehce, ale i tak byla radost ohromná. 


My dospěláci jsme si dali kaši s klobásou. Holky samozřejmě také uždibovaly :-)


I když už skončila sezóna "seberu ze zahrady a hned hodím na talíř", tak samozřejmě na stole vitamíny v této formě nechybí.


Kuřecí křidélka upečená do křupava? To je výborná večeře. Jen tak s chlebem a kečupem.


Opět jsem dělala vaječnou tlačenku. Prostě na chuť či svačinu. K masu či klobáse (nebo obojímu) je to super doplněk. 


Sladké večeře jsou jednou za čas moc fajn. Tato v podobě jablečných lívanců se šípkovou marmeládou byla famózní. Každá z holek snědla tři kousky :-)


Čoko muffiny měly úspěch, a tak jsem je dělala znovu. Recept na ně naleznete ZDE.


No a pokud uděláte dvojitou dávku, přidáte do těsta jablka, kandované ovoce, mandle a ořechy, tak máte výborný moučník. 


A ideálně jej přelít ještě čokoládou.


Já udělala trojitou dávku těsta, a tak byl nejen hřbet pro kolegy z práce, ale i "dort" ke snídani. 


A to by asi tak bylo vše. Co jste vařili vy? :-)

SHARE:

2 komentáře

  1. Bramborovou kaši se šunkou jsem nikdy neměla. Vždy mě hrozně lákají tvé vývary a hned bych si dala těstoviny s pestem a vepřovým :-)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už ani nevím, kde jsme na tu kaši se šunkou přišly, ale holky to tak mají rády už když byly malinké a zůstalo jim to :-)
      No na vývarech opravdu ujíždíme... :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig