pondělí 22. října 2018

Chvilka v kuchyni #40

Pěkný večer, kuchaříci,

poslední dny (no možná už týdny) většinu večeří a sem tam i nějaký ten oběd mám díky hektickému tempu "na stojáka" a nebo "na studeno". Každopádně, pokud jsme doma, tak se snažím trochu to dotáhnout a napravit... :-)

Přiznám se, že já už jsem se hrnkových dortíků trochu přejedla, ale manželovi chutnají stále, a tak o víkednu na nich frčíme. Střídám ovoce s oříšky (podle nálady) a polévám sirupy. 



Polévky - a hodně husté, to je ideální jídlo, když potřebujete zahřát a zasytit, což se na podzim a v zimě prostě hodí.  My v tomto týdnu měli čočkovou z červené čočky, která se hodně rychle vaří  a i chuťově ji mám moc ráda. Tentokrát sem udělala trochu odlehčenější verzi a namísto smetany jsemzahustila trochou mléka a vajíčkem. 


Samostatně nechyběl vývar (a ne jeden). Tento byl navíc mega hustý a se šlehaným vajíčkem :-) 


Kuřecí kousky, brambor, mrkev, koření, olivový olej. Vše hodit do pekáče a zapéct....

...a mňamka je na světě.

Miluji vajíčka na všechny způsoby, ale kvůli žlučníku je vcelku vynechávám. Ovšem sem tam neodolám (a pak kolikrát skučím bolestí :-) ) a dám si je třeba s opečeným salámem.


Uzené maso s bramborovou kaší? Proč ne, však je to výborné a jednou za čas přijde k chuti.


A také jsem tentokrát nezapomněla na pizzu. S boloňksý základem a třemi druhy sýru. Výborná!



Co se sladkého týče, tak jsem také trochu experimentovala. A díky tomu máte již pár dní na blogu nový recept na tento koláč. Najdete jej ZDE.


Také jsem trochu muffinovala. Jsou to vlastně v základu čoko-muffiny (recept ZDE) jen na náplň jsem použila Nutellu a posypala mandlemi. I takto jsou moc dobré a určitě doporučuji vyzkoušet. 




A jak jste vařili v minulém týdnu vy? Přiznám se, že já dnešní večeři "spláchla" McDonaldem (ano, i tak to občas vypadá, ale zas víte jak... :-) ) a co budu vařit v dalších dnech ještě netuším... :-) 
SHARE:

4 komentáře

  1. jee no nic já se jdu najíst :D to kuřátko vypadá bezvadně
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) kuřátko je u nás moc oblíbené v jakékoli formě - hlavně musí mít křupavou kůrku :-)

      Vymazat
  2. Takhle mi dělat na večer chutě :-// :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig