pondělí 29. října 2018

Chvilka v kuchyni #41

Dobré ráno, kuchaříci,

co jste minulý týden vařili? Nějakou klasicku či nové recepty? Pro ty, co se chtějí inspirovat do následujících dní, mám pár tipů...

Polévky jsou základ (a někdy i hlavní jídlo, podle situace) a u nás to rozhodně platí. 
Minulý týden jsem po delší době udělala cizrnovou s bramborem, mrkví a zahuštěnou vajíčkem v mléku. Ani jsem nečakala, že bude holkám tak chutnat... :-) 



Vcelku spontánní bylo rozhodnutí udělat brokolicovou polévku - nakupovala jsem zeleninu pro morčata (ano, jedí si u nás opravdu královsky, a to nepřeháním) a manžel si postěžoval, že alespoň brokolici bych mohla uvařit. A tak jsem udělala rychlou, zahuštěnou smetanou, polentou a krupicí. Výborná byla a ještě máme trochu na dnešní večeři - a to jsem dělala obrovský hrnec. 


Brambory, šunka, vejce, smetana - prostě taková zapečená rychlovka, když není moc čas na vymýšlení. 


...a druhý den jsem si ke zbytku brambor přihodila ještě řízeček :-) 


Víkend jsme hodně trávili u mých rodičů, a tak jsem  se o jídlo nemusela moc starat - přiznám se, že i když vařím ráda, tak někdy není takový mini pauza na škodu. Ovšem k nedělní večeři jsem udělala krůtí guláš s těstovinami z pomalého hrnce a byl výborný. Já ten hrnec prostě miluji - jen vše hodíte a necháte vařit si vlastním životem... :-) 


Sladká večeře v podání palačinky s domácí švestkovou marmeládou a šlehačkou byla vítaným zpestřením. Holky div nevylízaly i talíře :-) 


Hrnečkové dortíky také nemohly chybět. Tentokrát banánové s mandlemi. Mňamka!

 

V týdnu jsem navíc pekla bábovku - naprosto klasickou čokoládovou s rozinkami. Dvě snídaně a byl fuč... :-) 


Dnes jsme měli ke snídani tento koláč, který jsem včera večer jetě narychlo upekla. Recept na něj naleznete ZDE na blogu pod názvem "Dvoubarevný koláč se ztraceným tvarohem" 


Rýmovník - to je úžasná rostlinka, na kterou nedám dopustit. Mám jej téměř v každé místnosti. Tentokrát jsem nejenže připravila na sirup, ale také zasadila nové rostlinky.


Sirup je tentokrát krásně růžový - dělala jsem jej v kombinaci citron, pomeranč a granátové jablko. A právě to mu dalo takovou krásnou barvu.



Minulou neděli jsem ještě dala naložit na kaštanovou tinkturu. Má mít velice dobrý vliv na křečové žíli. Přiznám se, že sama jsem velmi zvědavá... Uvidíme. Určitě dám vědět.

 

Tak to bychom měli. Vzhůru do pracovního týdne! :-)
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig