neděle 21. října 2018

Tvořivý týden #39

Hezkou neděli, tvořivci,

jak jste si užili tento týden? Já, co se tvoření týče, tak vcelku dost. A mám z toho radost. Takže to nebudu zdržovat a dám se do ukázky. Třeba vás inspiruji. Přecijen toto podzimní tvoření jde vcelku pěkně od ruky...

Kamarádka mne poprosila o čelenku ve tvaru korunky. Již před časem jsem si všimla, že jsou docela populární, a tak jsem se dala do tvoření. 



Celkem jsem udělala asi pět kousků. Jsou vcelku rychlé, když víte, jak na to. Zároveň jsem sepsala návod ZDE


 

 

Motané šátky stále vedou a abych nebyla jen u dospělých, tak jsem pro kamarádčinu cácorku udělala i jeden dětský. Moje holky tedy milují háčkované šátky a klasické nákrčníky, ale říkám si, zda jim také jeden nevyrobím... :-)


No a i jeden dospělý motaný jsem udělala. Tentokrát na přání mé kamarádky.



A když už jsem mluvila o těch nákrčnících, tak samozřejmě nastala doba, kdy i ty klasické "přes hlavu" jsou na místě a výborně poslouží. Prozatím v "odlehčenější" variantě a do budoucna určitě zase s fleecem. 

Opět jsem jich udělala docela dost a nějaký naleznete i na e-shopu.




 

Pro neteřinku jsem pak ke kočičímu nákrčníku udělala i čapku. 



 Aby to synovci nebylo líto (nebudu lhát, většinou šiji prostě pro holky), tak jsem u udělala dvě podzimní čapky. Snad mu budou sedět a užije je :-)

 

Můj manžel si mě sem tam dobírá, že jemu nic nevyrobím. No tak už má taky čepici :-) A teď ji bude muset nosit i kdyby nechtěl! :-) 

 

Stále po večerech pletu, ale teď jsem to na chvíli odložila, protože holky budou mít brzy narozeniny a chtějí kamarádům ze školky něco přinést. Dlouho jsme vymýšlely, protože prý jen bonbonky nestačí, prošly tvořivé nápady (no nestíhám ušít 50 - protože každá musí přinést a nebudou se dělit - šatiček a čepic). Nakonec jsem si vzpomněla na makrame panáčky, nakoupila hlavičky a včera udělala první kousky. No snad to stihnu... :-)


Tvořivý tip:

V létě jsem holky vzala do Trojského zámku, kde v Oranžerii mohly vyrábět. Mimojiné zkusily i aranžování. Moc se mi ten nápad líbil, a tak jsme si ji udělaly hned včera ráno po snídani v podzimním duchu. 
Níže pár obrázků pro inspiraci. 





 



 

 


Inspirujete se něčím? Pochlubte se vašimi výrobky... :-)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig