úterý 27. listopadu 2018

Chvilka v kuchyni #45

Pěkný úterní večer, kuchaříci,

ecopak nám v kuchyni přinesl uplynulý týden? Tentokrát jsem jela v lehce kuchařsky - úsporném režimu, protože sobotní oběd jsme měli u našich, ale i tak vás samozřejě o pár tipů z kuchyně neochudím.... :-)

Polévky, a hlavně ty husté, u nás hrají prim. Popravdě se vždy snažím navařit veliký hrnec, aby vydržel třeba i na dvě jídla. No většinou to neklapne a sníme to ihned...

Tentokrát jsem vařila smetanovou čočkovou (z červené čočky) s trochou strouhané mrkve, polévkovým kořením, bylinkami a s rozšlehaným vajíčkem.


Nechyběl vývar z pomalého hrnce - tentokrát kuřecí, kdy jsem jako těstoviny použila "klasická" kolínka, která tedy nabrala brutální velikost po uvaření :-D


A po delší době byla dýňová. Tentokrát tedy půl na půl s bramborem a přidanou navíc mrkví, petrželí a celerem. Opět nechyběly bylinky a koření. No měla říz :-) 


Když dorazíte domu po sedmé večer, tak i taková rychlá míchaná vajíčka se šunkou přijdou neuvěřitelně k chuti. Ne, že ne :-)


Snažím se  do jídelníčku samozřejmě zahrnovat i zeleninu, i když v létě je to o hodně jednodušší. Tentokrát jsem naházela do jednoho pekáčku cuketu, rajčata a papriku, přidala grilovací koření, trochu olivového oleje a zapekla.


Takto zapečená zelenina je výborným doplňkem například k pečeným kuřecím křidélkům s bramborem.


Jídlo, které vzhledově nevypadá sice nic moc, ale chuťově je dobré? Měla jsem doma halušky, trochu salámu, který jsem opekla, a k tomu všemu zamíchala červené zelí. Pokud máte rádi zelí, tak určitě tuto kombinaci zkuste. Přiznám se, že jsem nečekala, jak holky budou baštit :-) 


A trocha sladkého na závěr.

Rychlá čoko- bábovka s rozinkami a mandlemi se mi tedy při krajích lehce připekla, ale naštěstí jsem ji zachránila včas.


Poslední dobou jsou holky docela pudinkové, a tak jej vařím docela často. Nesmí chybět piškotky a tentokrát jsem přidala i kompotované mandarinky. Mělo to jediné mínus - byto toho málo... :-) 


Tak to bychom měli asi vše. V tomto týdnu zatím vede pečení, tak jsem sama zvědavá, co vše budu nakonec kuchtit...

Dobrou s kobrou :-) 
SHARE:

2 komentáře

  1. Kuřecí křidélka s brambůrkem bych si dala a pudink jsem neměla moře let, mňáám..

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je pudín v poslední době vcelku populární :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig