čtvrtek 1. listopadu 2018

Má pečující polička

Pěkný večer,

před nějakým časem mi přišel dotaz ohledně toho, jak se starám o svou pleť. Poté další a další. Neříkám tím, že by mi chodily denně, ale pár už jich je, a tak jsem se rozhodla napsat pár řádek o tom, jak vypadá má polička v koupelně.


No jak by asi tak mohla v mém případě vypadat? Je bílá, na zrcadle, osvícená... No dobře, tohle asi slyšet nechcete. a teď tedy vážně.

O pleť se obecně snažím starat vcelku dost, protože věřím, že mi to časem vrátím. Ne nejsem takový ten tip, co by byl naprosto vydeptaný z každé vrásky, naopak. Prostě to beru, jak to je a netoužím po botoxově napnuté tlamičce. Nicméně mám pleť vcelku citlivou, reaguje na změny počasí, mé rozpoložení, mám pigmentové skvrnky, větší sklon k tvorbě mílií... Takže o to více je mým hnacím motorem se o pleť řádně starat.
Co vám budu povídat, z časového důvodu, samozřejmě nejvíce pleť rozmazluji večer. To to vypadá většinou následovně...


Miluji líčení, to už samozřejmě víte. Zároveň ale dbám na pořádné odličování. Ať je to jak je to, tak neodlíčená spát nejdu - ano, je to klišé, co slyšíte snad ze všech stran, ale opravdu je to důležité. Ráda  zkouším nové odličovací výrobky, nicméně vždy je doplňuji i těmi, které mám osvědčené. Mezi mé oblíbence patří oční odličovač od MaryKay, mléko od Mixa a micelární vody od Biodermy.

Na odlíčení mám také ráda odličovací hadříky a háčkované tamponky, které lze vyprat a použít vícekrát.


Po odlíčení pak ještě pleť pořádně umyji. Mám ráda různé pěnové výrobky (např. od Avonu). Ovšem mým nejoblíbenšjčím výrobkem je tento mycí růžový gel od Biodermy. Výborný je také gel od MaryKay z řady Timewise, který jsem již párkrát koupila.
Tyto výrobky aplikuji přímo na pleť, krouživě zapracuji a smyji (pokud pospíchám) a nebo je používám v kombinaci s elektrickým čistícím kartáčkem.

Zároveň 1 - 2 x týdně pleť "obrousím" peelingem. Ty různě střídám a nemám žádného "nej", nicméně tento s kávou je moc dobrý. Myslím, že jsem jej kdysi pořídila na lekarna.cz.


Masky, masky, masky. Plátýnkové, klasické, slupovac, pod oči... naprosto zbožňuji všechny typy. Ano, mám vždy období, kdy upřednosňuji jedny či druhé, ale 2-3x do týdne si je většinou neodpustím.


Po odlíčení a umytí obličeje pokračuji s péčí v podobě sér a krémů. Nejprve nanesu sérum (někdy i vrstvím dvě). Aktuálně mezi mé oblíbené patří tyto tři - Ziaja, Vichy (to je opravdu mým "wow" objevem tohoto roku a ještě vám na něj asi sepíši samostatn článek, ať máte co nejvíce postřehů... :-) ) a Clinique. 


Poté, co se sérum vstřebá, tak ještě nanesu krém - jak na oční okolí, tak buď klasický noční nebo nějaký hutnější, který výborně hydratuje. Tady musím vyzdvihnout Muisture Surge od Clinique, na který nedám dopustit a je pro mne ideální buď jako krém na noc, nebo i jako hutnější denní v chladivém či větrném počasí.


Pro lepší vstřebání výrobků a obecně pro zlepšení péče o pleť mám ještě tyto dva pomocníky - Foreo Iris, který velice příjemně masíruje oční okolí, a pleťový váleček s hroty, jež jsem pár měsíců zpět zakoupila u Avonu. 


Jednou za týden vynechám séra i krémy a na pleť nanesu pouze olej (Bi-Oil mi pomáhá na pigmentové skvrny a arganový olej zase úžasmě regeneruje a zklidňuje případné podráždění) či pleťovou masku, co působí přes noc - velmi dobrá je tato od Oriflamu a nebo opět od oblíbené značky Clinique.


Na ranní péči příliš času nemám. Většinou to vypadá tak, že obličej pořádně omyji vodou, nanesu úžasné sérum od Medik8 s vitamínem C (na něj opravdu mohu pět jen chválu, je úžasný a přečíst si o něm můžete ZDE) a nanesu denní pleťový krém. Pak už začínám s make-upem. 


A takto nějak vypadá má pečující polička. Sem tam některé výrobky obměňuji, zkouším nové a poté vám o nich napíši :-)

Jak o svou pleť pečujete vy?
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig