neděle 9. prosince 2018

Tvořivý týden #46

Hezký večer, tvořivci,

Celý týden jsem víceméně trávila doma a v pátek jsem ještě měla dovolenou. Co to znamená? Ano, stihla jsem toho opravdu hodně a mám z toho velikou radost. Samozřejmě, nikdy nebudu spokojená, a tak samozřejmě zůstalo pár věcí, co jsem nestihla, ale tak nějak dofám (věřím), že to doženu v tomto týdnu...
Ale teď k tomu, co vše v mé mini-dílničce vzniklo.

Tulipytlíky kam se podíváš - asi tak bych nazvala páteční den. Měla jsem už hodně dlouho nastříhané svrchní látky a pokaždé mi na dodělání chyběl fleece. Tedy, ono jsem ho sice stále objednávala, ale pokaždé jsem ho na něco použila :-) 


 

 

 

Tentokrát už jsem si ale řekla, že to tak nejde dál a musím dodělat to, co mám rozešité. Takže jsem objednala další (a nemalou) várku fleece a dala se do šití. Ono jsou ušité opravdu rychle a jsou ohromně praktické - ti naši krysáčci je mají moc rádi a každý má asi 4 -5 kousků...

 

 

 

 

 

A výsledek vidíte zde. Dvanáct kousků různých barev a motivů. I když jsou některé látky stejné, snažila jsem to prostřídat tak, aby žádný nebyl stejný jako předchozí. A to se mi nakonec povedlo. Na e-shopu si je nyní můžete vybárat, jak jen se vám bude hodit :-) Věřím, že nějaké vyberete.  Navíc, příští sobotu jdu na poštu (asi poslední návštěva před Vánocemi), a tak stíháme i doručení do Vánoc.

 

 

 

A když už jsem jich tolik šila, řekla jsem si, že rovnou nafotím i rychlý návod pro ty, kteří ovládají jehlu a nit a chtějí si ušít vlastní variantu. Naleznete jej ZDE

 

Kolega mne poprosil o vytvoření dvou plenkových dortů. Ty právě uvidíte až příští týden. Ovšem co by to bylo za dort bez chobotničky. A tak dvě krasavice pro dvě malé princezny jsou tu... :-)

 

 

Malé zpestření v podobě domácího fotokouktu. Samozřejmě si nebudu hrát na profi fotografku, ale tyto pozadí mají něco do sebe a pořídila jsem si rovnou tři, takže sem tam nějaký výrobek uvidíte "tak trochu jinak".


Návody a střihy od Caramilly jsem si velmi oblíbila a šiji podle nich docela často. Mám jich ještě pár nakoupených ale nevyzkoušených, ovšem tento na dětské palčáky už jsem jednou vyzkoušela. Holky mají na střídačku dvoje zimní bundy, a tak to chtělo i rukavice dodělat, abych pořád nemusela přehazovat - ano, jsem ta matka, co jim k tomu našila i gumu na prostrčení rukávy, aby je nepoztrácely. Sice trochu "retro", ale účel to plní :-)


 

Sice občas holky remcají, že chtějí klasické s prstíky, ale palčáky plní účel - jsou teplé a učitelkám ve školce šetří zdravý rozum z navlékání. To totiž holky (proti prstovým rukavicím) zvládají... :-) 


Háčkovaného skřítka jsem dělala tak nějak na zkoušku. Dlouho jsem se nerozmýšlela a když byl hotový, věnovala jsem jej do aukce pro Rozárku s Karolínkou... :-) 

 

Balonovky měly "tu svou dobu" zejména v létě, ale i teď najdou uplatnění - s punčocháči či legínkami. Tato kočičková vznikla pro jednu malou slečnu. Věřím, že se jí bude líbit. 


Tak a to by bylo vše. Málo toho nebylo a jsem ráda, že ještě před Vánocemi třeba udělám někomu svými výrobky radost. Na e-shopu určitě ještě pár dárků třeba vyberete :-) 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig