neděle 16. prosince 2018

Tvořivý týden #47

Pěkný nedělní večer, tvořivci,

Vínoce jsou za dveřmi a je to vcelku znát i na mém tvoření. Upřímně jsem si původně plánovala, jak ušiji holkam šaty (no tak dvoje, troje), něco uháčkuji a zase budu trochu plést....

No víte jak se říka o tom, že se nemá nic moc plánovat? Tak si tak :-)


Zamotané šátky mám moc ráda - a pokaždé si říkám, že už bych si také měla jeden udělat pro sebe, protože většinou, když si nějaký udělám, tak ho nakonec ho rozdám .... :-) No tentokrát jsem si pro změnu uvědomila, že holky budou mít ve školce besídku a ráda bych něco stálejšího věnovala učitelkám. Tedy, ne že bych to neplánovala už delší dobu, ale stále jsem to odkládala a teď jsem šila za pět dvanáct. Vznikly tak tři stejné (aby se náhodou nehádaly :-) ) zamotané šátky. 

 

Paní učitelky, co ve školce máme, jsou úžasné a kolikrát obdivuji, co s těmi našimi rarachy musí zažít, a tak si říkám, že každá maličkost potěší. Moc si toho, jak se o holky starají a jak je vedou (nejen) k tvoření, vážím. 


Kolega mne požádal o dva plenkové dorty, a tak jsem po delší době zase vyráběla. Samozřejmě nesměly chybět chobotničky :-) 


Dorty jsou víceméně stejné. Zadání bylo, že oba musí být holčičkové, a tak abych je přecijen nedělala úplně  růžové, trochu jsem zvýraznila doplňkovými kousky jako dudlíčky, teploměrem apod...

 

Na přání jedné maminky z Fleru jsem šila tyto šedo lištičkové školkovky pro malou slečnu. Mne tyto šaty hrozně baví a popravdě jiný střih, na šatičky s krátkými rukávy, už ani nepoužívám. Jen přizpůsobuji velikost, když je potřeba.


A abych měla i variantu s dlouhým rukávem, mám tu jednu novinku (i když na FB a Insta jste ji už viděli). Vcelku jsem si se střihem vyhrála a nechtějte vědět, co vše jsem obkreslila (oblíbená trička, jiné střihy) apod. , abych vrchní díl měla podle svých představ :-)  A samozřejmě i zkouška na zbytkové látce byla.

Mám střiženo na šatičky pro holky, které budou mít o vánočním večeru, ale protože o nich dvě mé kamarádky věděly, tak první kompletně hotové šaty (jedny větší a jedny menší) jsou právě pro jejich dcerky.

 

A ani háčkování nespí - mám rozháčkovaná bolerka pro holky, jen jsem ještě musela doobjednat příze, a tak uvidím, kdy vám final ukáži. Nicméně i postup fotím, a tak můžete očekávat i ten...


A co bude v příštím týdnu? No uvidíme, kolik šatiček stihnu... A co vy? Jak tvoříte v posledních týdnech roku?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig