neděle 23. prosince 2018

Tvořivý týden #48

Pěkný nedělní večer,

poslední přípravy na zítřejší Štědrý den vrcholí, děti už vyhlíží Ježíška (a třeba jako u nás se těší na zítřejší zdobení stromečku), no a pokud si chcete trochu odpočinout, tak vás zvu na malou tvořivou prohlídku z tohoto týdne.... :-)

Asi nebude překvapení, když i to tvoření se neslo více či méně v tvořivém duchu. Ono tedy musím přiznat, že dárky jsem spíše nevyráběla (a ty co ano, ty vám ukáži až někdy příště, jistě chápete...), protože by to holky okamžitě poznaly - nepřeháním. Vědí přesně, jaké mám doma příze, látky, poznají můj styl... To se pak nedá moc tvořivě překvapovat :-) 


 

Samozřejmě se hodně šatičkovalo, podobně jako minulý týden. Tentokrát nechyběly klasické školkovky s krátkým rukávem hned ve třech variantách. Holky šly poslední předvánoční den do školky v modrých a pro neteřinku jsem udělala kombinaci červeno modré.


Nechyběly knoflíčky, které jsem došila až po chvíli. Nejprve jsem je dávat nechtěla, ale rozhodně ulehčují dětem oblékání, tedy hledání přední strany :-)


A ano, i ty pár dní již střižené s dlouhým rukávem jsou hotové. Zítra je budou mít holky u večeře a u stromečku... :-) 

 

Holky si oblíbily bolerka, která jim dávám ke školkovkám. Jedny jsem jim teď také uháčkovala (a ne poslední) a vám brzy vložím i postup, jak na ně... Chcete?



Neoblíkám jen holky, ale nově už i jejich Barbie. Myslím, že mám teď na pár dní o zábavu postaráno, protože cácorky si stěžovaly, jak mají šatiček málo (no spíš mají hodně panenek....). A mne to popravdě baví. Je to dobrá a vcelku rychlá oddechovka... Říkám si, zda byste také nechtěli časem návod?

 


Lehce upravený střih na školkovky s dlouhým rukávem jsem využila i na dlouho plánované noční košilky. Holky totiž na pyžama tričko - gatě moc neužije  (jsou prostě šatičkové), a tak jsme si řekly, že ušiju košilky. Panely s obrázky mám ze skupinky na FB - Dáda látky, kde nakupuji velice ráda. Mám jich více, a tak určitě alespoň ještě jedny košilky ušiji, ať mají holky na střídačku.

 

No a ze zbytku látky jsem si střihla na ponožky...


...jenže jedna z opiček mi je sebrala, a tak jsem ji je musela upravit a sama mám prdlajs.... :-)



Každoročně jezdíme, jako mnoho ostatních, na hřbitov zapálit svíčku těm, co s námi již nejsou. Nemáme to tak spjaté jen s Vánocemi, ale zrovna na ty svátky se pokaždé snažím udělat nějakou vazbu či věneček a tentokrát jsem zvolila košíčkovou variantu... Holky samozřejmě pomáhaly zdobit. 

 

A když už jsme byly v tom zdobení, ze zbylých větviček jsem si nazdobila košík od jahod. U vchodové branky určitě udělá parádu (ještě ho tam tedy musím dát, že... :-) ). Jsem upřímně zvědavá, zda ho nenechavci nechají bez povšimnutí. Je to první rok, kdy to tak zkouším. Uvidíme a případně budu do dalších let poučená. No ne...? :-)

 

 

V posledních týdnech jsem chystala balíčky do projektu, který mne velice zaujal - Krabice od bot. Bohužel v našem městě nebylo sběrné místo a zároveň tam, kam jsem chtěla balíčky dovézt, bylo nemožné se dovolat (a kdo mne zná, tak ví, jak jsem v tomto ohledu nezdolná), a tak jsem je věnovala místní organizaci, se kterými jsem v kontaktu již déle (a troufám si říci i na velice přátelské úrovni) a která zároveň zabezpečuje chod jednoho z místních azylových domů. Věřím, že balíčky udělají i tak radost - my do nich s holkama daly plyšáčky, pastelky, omalovánky, další výtvarné potřeby, háčkované čepice a něco na zub, a je ve výsledku jedno, přes koho putují. Samozřejmě i tak zůstávám fandou zmíněného projektu, který se mi moc líbí a doufám, že do budoucna se bude jejich nápad rozrůstat. Uvidím, jakou variantu zvolím příští rok. "Ty své" podporuji dlouhodobě i v podobě oblečení či jiných textilií apod., tak možná zvolím podobný způsob jako letos. 


Tak a já si jdu pustit pohádku a jakmile cácorky usnou, dobalit i zbylé dárečky. 

Krásné Vánoce!


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig