neděle 30. prosince 2018

Tvořivý týden #49

Pěknou neděli, tvořivci,

Předposlední den v roce a já tvořím, co to jde, i když aktuálně hlavně v kuchyni, abych měla trošičku "fórka" na zítřek. No a protože mám při tom hlídání trouby trochu čas, neošidím vás o tvořivý pravidelníček... :-)


Po dlouhé době jsem vytáhla pletací mlýnek a upletla dvojitou houmelesku s ohnutým lemem a k tomu ještě nákrčník. Ten byl vcelku zajímavám počinem stylem "hokus pokus". Udělala jsem dlouhý rukáv, prostrčila jeden konec do druhého a sešila. Límec / nákrčník je na krku velice příjemný a hřejivý. Jedná se o dárek, tak doufám, že jej bude obdarovaá osoba opravdu nosit :-)


Zamotané šátky miluji a říkám si, že bych si konečně měla také jeden udělat pro sebe. Tento jsem vyrobila pro tetu k narozeninám a je zase trochu jiný než předešlé. Tentokrát je vyrobený z úpletu, který patří ale na vnitřní stranu, a z copánkové svetroviny. Přiznám se, že se z ní nešilo moc dobře. Opravdu hodně se natahuje a následně pak krabatí, takže mne to stálo dost nervů. Ovšem za ten výsledek to stojí. 

 

...protože se mi tento výrobek extra líbí, tak kožená značka nesmí chybět...


Řekla jsem si, že musím zpracovat látky, které tu mám již dlouho a které jsou vlastně jen ve zbytcích. Menší kusy jsem vybrala a postupně z nich budu vyrábět čepičky pro onkoláčky (o tom třeba někdy v budoucnu) a z větších jsem holkám nakombinovala zimní noční košile. 
Jsou sice trochu bláznivé, ale to byste nevěřili, jakou z nich mají radost. 

 

Po delší době jsem si řekla, že bych uháčkovala i něco pro miminka - na newborn focení, a tak vznikla tato bonetka. Pokud se vám líbí a chcete ji pořídit do svého ateliéru či pro své miminko, tak ji naleznete na mém e-shopu



Malé rukavičky dle střihu od Caramilly jsem tentokrát dělala na přání pro jednu malou cácorku. Předem jsem se domluvila (i s Péťou z Caramilly, které za tuto možnost ještě jednou děkuji), že cena za ně poputuje na transparentní účet Rozárky a Karolínky.

 

A ještě jeden střih od Caramilly jsem si tentokrát střihla. Holkám jsem ušila super ušanky, které zároveň zamotáte kolem krku jako šálu - umístila jsem na ucha suché zipy pro lepší zapínání. Je to super střih. Ještě jsem je chtěla dozdobit bambulemi, ale to mi tentokrát holky zamítly... No uvidíme, zda si to nerozmyslí.


A to máme pro tento rok vše. Více toho asi (uvidím zítra) nestihnu, i když mám pár kousků rozpracovaných... 
Dobrou s kobrou, já jdu dát do trouby veky na zítřejší chlebíčky :-) 



SHARE:

2 komentáře

  1. Podobnou čepičku jsem měla jako malá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se právě tyto čepičky hrozně na fotografiích líbí :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig